Windows Virtual Desktop

Je bent toe aan een nieuwe IT-omgeving en je wilt naar de cloud of je werkt al grotendeels vanuit de cloud en wilt continue de efficiëntieslag blijven maken.

Je hebt bijvoorbeeld te maken met 100 gebruikers waarvan er 50 voldoende hebben aan een device met SaaS-applicaties maar 50 anderen nog gebruikmaken van legacy-applicaties. Al deze gebruikers laat je inloggen op een serveromgeving wat nogal kosteninefficiënt is. Daarnaast heb je te maken met verschillende gebruikerservaringen, namelijk je Windows Server-ervaring en Windows 10 desktopervaring.

Je wilt de verschillende type gebruikers, eenzelfde en eenvoudige gebruikerservaring bieden, gebruikmakend van de nieuwste technologieën en deze efficiënt kunnen inrichten zodat je kosten bespaart.

Windows Virtual Desktop Windows 10 Enterprise multi-user is het antwoord op al deze wensen.

In deze Quick Win meer over deze oplossing, uit welke componenten dit bestaat, wat de mogelijkheden zijn en hoe je deze best practice inricht.

Download de Whitepaper!

In deze Whitepaper meer over deze oplossing, uit welke componenten dit bestaat, wat de mogelijkheden zijn en hoe je deze best practice inricht.

“Waarom zou ik de Windows Virtual Desktop willen?”

Windows Virtual Desktop is allereerst interessant omdat je gebruik maakt van de nieuwste technologie en hiermee een goede, veilige, moderne werkplek biedt aan je klant. Daarnaast is het een kostenefficiënte oplossing, omdat je onderscheidt kunt maken tussen de verschillende type gebruikers en Microsoft het beheer van verschillende serverrollen van je overneemt.

WVD zorgt voor een gelijke Windows 10 Desktop en clientervaring waar er voorheen verschil zat tussen client Windows 10 en Windows desktopervaring met RDS. Daarnaast kun je met WVD RemoteApp naadloos in het Windows 10 OS integreren, zodat de gebruiker niet eens merkt dat een applicatie niet lokaal draait, maar eigenlijk op Azure. Bovendien kun je de omgeving eenvoudig uitbreiden met andere Azure functionaliteiten zoals Azure Security Center en Azure back-up.

Doordat je met Azure alleen betaalt voor daadwerkelijk gebruik kun je efficiënt met verbruik en de kosten drukken. Bovendien hoef je geen grote investeringen in je infra te doen, maar kun je meteen aan de slag.

Je kan een werkplek aanbieden op vrijwel elk apparaat. Microsoft biedt ondersteuning voor natuurlijk Windows, maar ook iOS, Android en Linux. Daarnaast kan je ook een werkplek aanbieden in een browser, dus je bent erg flexibel.

Vraag een demo aan!

Nu aanvragen