De drie varianten van de Puur Moderne Werkplek

Op basis van persona’s in een bedrijf wordt bepaald welke moderne werkplek oplossing het beste bij jouw bedrijf past. Het draait dan om de gewenste en vereiste functionaliteit tegen zo’n laag mogelijke kosten. In de praktijk betekent dit vaak dat een bedrijf voor twee of meer smaken kiest om hun medewerkers te voorzien van een moderne werkplek. Hieronder kun je de drie varianten van de Puur Moderne Werkplek zien. Vervolgens kun je lezen wat een Puur Moderne Werkplek in de praktijk betekent. Tot slot kun je een Whitepaper over de Puur Moderne Werkplek Virtueel downloaden.

Puur Moderne Werkplek

Online

Deze werkplek is interessant voor medewerkers die alleen de Microsoft 365 applicaties via de browser gebruiken of voor zogenaamde ‘Fronline’-gebruikers die voor mobiel werken. Denk bijvoorbeeld aan buitendienstmedewerkers die inspecties verrichten of op klantbezoeken gaan. Ze kunnen namelijk online bij Word, Excel en bijvoorbeeld Outlook en hoeven niet verplicht via de Windows verkenner naar de bestanden.

Puur Moderne Werkplek

Virtueel (WVD)

De Puur Moderne werkplek Virtueel is geschikt voor gebruikers die een gestandaardiseerde en centraal beheerde werkplek nodig hebben en beschikken over ‘lichte werkstations’ zoals thinclients. Ook is de virtuele werkplek uitermate geschikt voor medewerkers die juist een speciale device gebruiken en hier specifieke wensen hebben. Denk bijvoorbeeld aan oudere applicaties die niet op Windows 10 draaien of niet geschikt zijn voor gedecentraliseerd werken. Ook als een medewerker af en toe tijdelijk extra rekenkracht nodig heeft kan de virtuele werkplek interessant zijn. Lees hier meer over de Windows Virtual Desktop (WVD). 

Puur Moderne Werkplek

Managed Device

De Puur Moderne werkplek Managed Device is geschikt voor mobiele werkers en gebruikers die graag wat meer controle over hun eigen apparaat hebben. Denk bijvoorbeeld aan projectleiders die veel op pad zijn en met laptops werken of aan ontwikkelaars die speciale software moeten kunnen installeren.

Uitgangspunten van de Puur Moderne Werkplekken

 • Personal based productivity – Gebruikers krijgen aan de hand van profielen gebaseerd op persona’s de juiste tools in handen om hun productiviteit maximaal te stimuleren;
 • Public cloud based – Meer flexibiliteit en schaalbaarheid door geavanceerde orchestratie en SaaS integratie van de public cloud
 • Veilig samenwerken – Veilige manier van beheren en delen van data, volgens AVG richtlijnen. Data is veilig, waar deze ook staat. Het combineren van werk en privé op één device is eenvoudig en veilig;
 • Productivity suite – Eenvoudig samenwerken met collega’s is mogelijk, maar ook met mensen van buiten de organisatie;
 • Identity centraal – Gebruikersgemak voor gebruikers en beheerders door geavanceerde Single Sign On, gebaseerd op de persoonlijke identiteit en/ of de organisatorische persona’s. Identity en access management zorgt met centrale sturing voor een veilige toegang tot alle applicaties
 • Device management – ieder device, altijd up to date, veilig in control. Een nieuw device is meteen klaar voor gebruik;
 • Selfservice – Via een portal heeft een gebruiker om applicaties en autorisaties aan te vragen, zijn wachtwoord te resetten en eenvoudige zaken zelf te regelen. Daarnaast heeft hij toegang tot kennisartikelen.

Architectuur van de Puur Moderne Werkplek

De architectuur van de Puur Moderne Werkplek is in nauwe samenwerking met Microsoft gebouwd met bewezen oplossingen (Office 365, OneDrive, Teams, Intune, Azure). De  Puur Moderne Werkplek gaat uit van een ‘Microsoft first’ strategie en stelt ons in staat de mogelijkheden die Microsoft biedt optimaal te selecteren en te combineren waardoor er een betrouwbare, veilige werkplekarchitectuur is ontstaan.

Eindgebruiker en organisatie

Maar wat betekent dat nu exact voor de eindgebruiker? De werkplek is:

 • Laagdrempelig: altijd en overal beschikbaar;
 • Overzichtelijk en intuïtief;
 • Persoonlijk en aanpasbaar;
 • Gericht op samenwerken en communiceren;

Voor jouw organisatie betekent dit vooral:

 • Veiligheid;
 • Lage (beheers-)inspanning;
 • Kosten efficiency en flexibiliteit;
 • Werkplek groeit mee met zowel de organisatie als technologie;

Standaard maar toch persoonlijk

Hoewel de werkplek standaard is en binnen enkele weken live staat, kunnen we de omgeving aanpassen aan de wensen van uw organisatie. En nog belangrijker: de digitale werkplek is een gepersonaliseerd aanbod van applicaties. Via een persoonlijke toegangspoort (Single- Sign- On) krijgt elke medewerker snel en eenvoudig toegang tot alles wat hij nodig heeft.

Schaalbaar en op maat

Met onze werkplekdiensten wordt het veel makkelijker om medewerkers te voorzien van oplossingen die bij hen passen. Daardoor kunnen ze nog makkelijker en productiever werken. Ook kun je heel eenvoudig het aantal werkplekken aanpassen.

Interessant?

De Puur moderne werkplekken zijn het antwoord op de wens van bedrijven die tegen lage investeringen en maandelijkse kosten, flexibel en veilig de meest moderne functionaliteiten willen inzetten voor hun medewerkers. Medewerkers die op elk willekeurig apparaat, op elke locatie, 24-7, flexibel willen samenwerken binnen het bedrijf, maar ook met leveranciers en “potentiële” klanten. Word jou bedrijf het volgende bedrijf waarmee wij sprongen gaan maken? Wij van Puur ICT nemen je mee op ontdekkingstocht. In stapjes leggen we je alle voor- maar ook nadelen uit van deze moderne werkplek oplossingen.

Download hier de Whitepaper omtrent de Puur Moderne Werkplek Virtueel

In deze Whitepaper meer over deze oplossing, uit welke componenten dit bestaat, wat de mogelijkheden zijn en hoe je deze best practice inricht.