Teams Professor leidt tot tijdsbesparing bij BGDD

Bouwgroep Dijkstra Draisma (BGDD) is een belangrijke speler in innovatieve bouwoplossingen en -diensten, met projecten in verschillende sectoren, waaronder zorg, onderwijs, recreatie, kantoren en woningbouw. Als toegewijd familiebedrijf streeft BGDD naar duurzaamheid en een gasloze gebouwde omgeving, waarbij het bedrijf sterk de nadruk legt op Total Cost of Ownership bij het ontwerpen van gebouwen. Met meer dan 115 jaar aan bouwervaring en een team van ongeveer 350 toegewijde medewerkers heeft BGDD een blijvende impact gehad op de bouwsector.

De uitdaging van Bouwgroep Dijkstra Draisma

BGDD heeft talloze projecten lopen en voor elk project wordt een Teams-kanaal aangemaakt met op de achtergrond een SharePoint-site. Dit vormt de centrale omgeving van waaruit wordt gewerkt. BGDD merkte dat het veel tijd kostte om telkens handmatig een Teams-kanaal en SharePoint-site uit te rollen. Bouwgroep Dijkstra Draisma was al klant bij Puur ICT, wat voor hen de reden was om deze uitdaging aan Puur ICT over te laten.

De Teams Professor tool

Met de Teams Professor tool, een provisioning tool van Puur ICT wordt het proces van het uitrollen en beheren van Teams-kanalen en SharePoint-sites gestroomlijnd. Gebruikers kunnen snel nieuwe kanalen en sites aanmaken op basis van vooraf gedefinieerde structuren. Het aanvraagproces is eenvoudig, waardoor gebruikers zonder veel moeite de benodigde kanalen en sites kunnen opzetten. Beheerders profiteren van een duidelijk overzicht van belangrijke metadata, wat bijdraagt aan effectief beheer. Teams Professor automatiseert het toevoegen van vervaldatums en ondersteunt archiveringsfunctionaliteiten, waardoor het beheer van de levenscyclus van werkruimtes wordt vereenvoudigd. Updates kunnen gemakkelijk worden doorgevoerd op bestaande sjablonen, waardoor de structuur flexibel blijft.

Oude professor

Resultaten na het implementeren van Teams Professor

“Teams Professor heeft ons werk aanzienlijk vereenvoudigd. We zijn efficiënter geworden en hebben meer grip op onze projectcommunicatie.” – Renze Krol, Helpdesk Service Medewerker en ICT’er bij BGDD. Voorheen kostte het Renze een uur om een Teams-kanaal op te zetten, maar dankzij Teams Professor is dit teruggebracht tot slechts twee minuten. Teams Professor heeft gezorgd voor gestandaardiseerde kanalen en een verbeterd overzicht, wat voorheen ontbrak vanwege de willekeurige creatie van kanalen.

Werkwijze Puur ICT

Puur ICT gaat graag met klanten op reis in de Cloud van Microsoft. Toen Bouwgroep Dijkstra Draisma met dit vraagstuk kwam, is Puur naar de tekentafel gegaan om een plan van aanpak te maken, naar aanleiding van de wensen en eisen vanuit de klant. Het wiel hoeft niet opnieuw ontdekt te worden en de bouwstenen zijn er al. Nu de oplossing enige tijd draait geeft BGDD het volgende aan:

“De samenwerking met Puur ICT heb ik altijd als prettig ervaren. Het contact was altijd goed en er werd snel gehandeld als wij problemen hadden”.

Wil jij meer weten over Teams Professor?

Herken jij jezelf in de uitdaging van BGDD en wil je ook graag gebruikmaken van Teams Professor? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.