Power Automate

Wat is het?

Power Automate is een slimme workflow-applicatie. Het maakt werkstromen tussen apps, bestanden en gegevens om tijdrovende taken te automatiseren. Door het verbinden van verschillende applicaties en diensten kun je effectiever en efficiënter werken.

Met Power Automate kun je dus grootschalig automatiseren binnen jouw bedrijf. Dit door Je applicaties en diensten te verbinden voor bijvoorbeeld bestandssynchronisatie, gegevensverzameling, automatisch kennisgeving.

Het is dus mogelijk om met diensten zoals Office 365, SharePoint, Sign Request, Excel, etc. en andere applicaties koppelingen te maken.

Mogelijkheden

Verhoog de productiviteit

Door tijdbesparende werkstroken in te bouwen op alles van afzonderlijke taken tot grootschalige systemen, met perfecte integratie vanwege de vooraf gebouwde connectors.

Zet intelligente werkstromen aan het werk

Je kunt tijdrovende handmatige taken automatiseren met de ingebouwde AI-mogelijkheden. Een voorbeeld hiervan is de AI builder. Met behulp van AI builder kun je variabelen in documenten scannen. Mocht je een document dagelijks, wekelijks of maandelijks binnen krijgen waar je elke keer specifieke informatie vandaan haalt heb je nu de mogelijkheid dit te automatiseren.

Voorbeelden

Met Power Automate (voorheen Flow) heb je ontzettend veel mogelijkheden om dingen te automatiseren. Dit zijn een aantal voorbeelden:

  • Office 365-e-mailbijlagen opslaan in OneDrive voor Bedrijven
  • Over tien minuten een herinnering aan mezelf sturen
  • Een pushmelding ontvangen wanneer je een e-mail van je baas ontvangt
  • Goedkeuring starten wanneer een nieuw item is toegevoegd
  • Een aangepaste e-mail verzenden wanneer er een nieuw SharePoint-item wordt toegevoeg
  • En er zijn nog veel meer mogelijkheden, zie hier voorgekookte templates van Microsoft

Wat kost het?

Power Automate is een deel van het Microsoft Power Platform: dit gebruiksvriendelijke platform is er voor business owners waarmee ze zelf aan de slag kunnen gaan met apps, rapportages, workflows en chatbots. Je hebt een gratis Power Automate versie met beperkte gebruikersrechten, maar je kunt het ook afnemen bij Puur ICT op verschillende betaalde serviceniveaus.

Wat kan Puur ICT bieden?

Puur ICT is de specialist als het gaat om Microsoft Cloud oplossingen en dus ook op gebied van Power Automate. Wij hebben al voor een tal van klanten een Power Automate oplossing ontwikkelt. Door de kennis en ervaring in onze organisatie kunnen we je goed adviseren, ondersteunen en helpen met een implementatie. Meer weten over Bedrijfs processen automatiseren, AI builder of PowerAutomate, stuur ons een chatbericht 🙂