Wat is Microsoft 365?

Microsoft 365 (voorheen Office 365) is een product van Microsoft die ervoor zorgt dat uw bedrijf 365 dagen in het jaar overal en op ieder apparaat toegang heeft tot uw bestanden. Hierdoor kan uw bedrijf altijd en overal goed werk leveren met de premium-versies van de Office-toepassingen: Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote. Maar ook de online applicaties zoals OneDrive, SharePoint en PowerApps. Microsoft 365 zorgt ervoor dat werkprocessen en de meest recente informatie in een online omgeving zijn ondergebracht.

Hoe te gebruiken?

Microsoft 365 is middels een licentie af te nemen van Puur ICT en ontwikkeld door Microsoft. Voorheen moest je meestal jaarlijks een nieuwe licentie kopen voor Microsoft Office. Nu kun je een abonnement nemen op Microsoft 365, hierdoor kun je altijd gebruik maken van de nieuwste versies. De abonnementen kunnen op jaarlijkse of maandelijkse basis zijn.

Wat kan Puur ICT bieden?

Puur ICT is de ICT specialist als het gaat om Microsoft Cloud oplossingen zoals SharePoint, Power Automate of PowerApps. Hiervoor zijn we door Microsoft beloont met een “gold status“. Door de kennis en ervaring in onze organisatie kunnen we je goed adviseren, ondersteunen en helpen met implementatie.

De volgende klanten hebben al een sprong door Microsoft 365 gemaakt

Modern Intranet in SharePoint

Microsoft 365 met daarbij SharePoint biedt een uitstekend platform voor simpel intranet. Alle informatie om samen te werken staat online. Hierbij loggen je medewerkers in op het portaal (SharePoint) en krijgen via een overzichtelijk paneel, in de eigen huisstijl, eenvoudig toegang tot de juiste (Office) applicaties en eigen of gedeelde documenten.

Vrijblijvende demo van Microsoft 365?

De pluspunten van Microsoft 365

Veiligheid

De datacenters van Microsoft worden 24 uur per dag fysiek bewaakt. Daarnaast hebben het interne datacentrumnetwerk en het externe netwerk van elkaar gescheiden. Ook kan het personeel van de datacenters niet zien waar de specifieke klantgegevens opgeslagen worden.

Naast dat de datacenters fysiek bewaakt worden, worden de gegevens ook beveiligt. De bestanden die je opslaat in Microsoft 365 worden versleuteld. Ook wordt voorkomen dat gegevens onrechtmatig worden gewijzigd. Dit gebeurt met behulp van beveiligingscontrole. Ook tegen spam en malware wordt je beschermt, dit gebeurt met Exchange Online Protection.

Vervolgens hebben de gebruikers ook nog opties om de bestanden extra te beveiligen. Je kunt namelijk met Microsoft 365 berichtenversleuteling, e-mails versleutelen en versturen naar iedereen, ook naar mensen die andere e-maildiensten gebruiken.

Tenslotte heb je ook nog beheerderopties om de veiligheid te garanderen. Je kunt bijvoorbeeld Multi Factor Authentication instellen. Dan moet je altijd inloggen met een twee extra factor. Bijvoorbeeld dat je naast dat je je wachtwoord invoert ook nog  een code via je telefoon ontvangt.

Versie verschillen tussen gebruikers is verleden tijd

Met Office 365 heb je altijd de nieuwste versies van de programma’s en dit geld voor al de gebruikers. Dus het probleem dat sommige collega’s nieuwere versies hadden dan andere collega’s en daardoor het samenwerken moeilijker werd is nu helemaal opgelost. Iedereen heeft nu dezelfde versie, namelijk de nieuwste.

Het beheer is makkelijker geworden

Met Office 365 is het beheer flink vereenvoudigd. Gebruikers kunnen online en op afstand worden aangemaakt en verwijderd. Rechten kunnen ook eenvoudig worden aangepast op deze manier.

Meerdere installatie mogelijkheden

Het idee achter Office 365 is dat je niet altijd meer op dezelfde plek werkt. Daarom biedt Office 365 de mogelijkheid om per gebruiker de applicaties op vijf devices te installeren.  Zodat je kunt werken op je device op het werk, je privé device, maar ook bijvoorbeeld je telefoon of tablet.

Sprongen maken we onder andere met