Ben jij klaar voor de toekomst? Stap over van VMware naar Microsoft Azure

Onlangs heeft VMware aangekondigd dat ze hun licentiemodel herzien. Dit heeft een aanzienlijke impact op bestaande VMware klanten. Deze recente veranderingen, zoals het stoppen met de verkoop van langdurige licenties en supportovereenkomsten, worden ingevoerd in combinatie met een verschuiving naar maandelijkse abonnementen. Voor velen betekent dit een onvermijdelijke prijsstijging. Bovendien heeft de nieuwe eigenaar, Broadcom, in december 2023 een grote reorganisatie doorgevoerd. Tijdens deze reorganisatie zijn ook meteen 1300 banen geschrapt. Dit brengt vragen met zich mee over de toekomst van VMWare’s productontwikkeling voor MKB en het groot zakelijk segment.

van VMware naar Azure

Strategische overstap

Ben jij een VMware gebruiker? Dan is nu hét moment aangebroken om alternatieven te overwegen. Puur ICT begrijpt heel goed dat de ICT infrastructuur de basis is voor de dagelijkse activiteiten. Schaalbaarheid, flexibiliteit en beveiliging spelen een enorme cruciale rol binnen jouw bedrijf in het digitale tijdperk. Naar aanleiding van alle ontwikkelingen rondom de overname van VMware is de tijd aangebroken om een (nieuwe) strategische keuze te maken.

Microsoft Azure; een geschikt alternatief

Als je zover bent om VMware te vervangen, dan is Microsoft Azure een zeer goed alternatief. Dit is een strategische keuze voor als je streeft naar schaalbaarheid, flexibiliteit en veilige geavanceerde Cloud services.

Voordelen van Microsoft Azure:

  • Je betaalt wat je afneemt, een efficiënte manier van kostenbeheersing;
  • Licentiebeheer geïntegreerd met serverbeheer en gebruikerslicenties;
  • Bij Microsoft Azure krijg je toegang tot een uitgebreid assortiment aan Cloud services;
  • Oplossing voor zowel Virtuele Machines alsook voor VDI omgevingen;
  • Microsoft Azure heeft een uitgebreid Datacenternetwerk waarvan jij profiteert;
  • Tot slot profiteer je van toonaangevende beveiligingsmaatregelen en compliance certificeringen.

Klaar om deze strategische keuze te maken? Wij helpen je graag.

Bij Puur ICT begrijpen we dat de technische aspecten van de migratie van VMware naar Microsoft Azure cruciaal zijn voor een succesvolle overgang. Daarom bieden we uitgebreide ondersteuning die zich richt op specifieke stappen voor een naadloze migratie, inclusief de conversie van VMware-specifieke instellingen en bestanden naar hun Microsoft Azure equivalenten. Ons team staat klaar om jouw ICT-team te begeleiden en te ondersteunen, zodat de overstap niet alleen soepel verloopt, maar jouw organisatie ook optimaal kan profiteren van de nieuwe mogelijkheden.