Microsoft Power BI

Er is steeds meer data beschikbaar, bijvoorbeeld gegevens van bedrijfssoftware, Internet of externe databronnen. Deze data vastleggen en aan elkaar koppelen is stap één, maar stap twee, de informatie bruikbaar maken is meestal nog niet zo eenvoudig. Hiervoor heeft Microsoft een oplossing gevonden, Microsoft Power BI.

Wat is het?

Microsoft Power BI is een Business Intelligence-tool. Het doel is om gegevens eenvoudig inzichtelijk te maken en duidelijk weer te kunnen geven op verschillende soorten devices. Het is dus een tool die data omzet in visuele rapporten. Maar Power BI is meer dan alleen een rapportagetool. Power BI kan alle data van je organisatie verzamelen en combineren. Denk hier aan gegevens uit bijvoorbeeld Excel, Google Analytics, Azure SQL Database, SalesForce en Load. Deze data kan Power BI dan verwerken in mooie visuele rapporten. Omdat Power BI in staat is om data uit verschillende bronnen te combineren geeft het volledig nieuwe inzichten die voorheen niet mogelijk waren. Dit omdat het eerste allemaal losse systemen waren. Power BI kan dus data uit verschillende bronnen eenvoudig met elkaar verbinden en verwerken. En met deze verbonden data kun je betere beslissingen maken op basis van gecombineerde feiten.

Data visualiseren

Bij Power BI wordt door Microsoft standaard out-of-the-box rapportages en integraties aangeleverd. Aanpassingen op deze rapporten kunnen grafisch gemaakt worden, hier heb je dus geen kennis van codering voor nodig. Doormiddel van de eenvoudige gebruikersinterface kunnen de gewenste gegevens makkelijk en snel worden gepresenteerd. Door de dynamische grafieken wordt de data van het hele overzicht door één klik aangepast aan de gekozen filtering.

Cloud based service

Power BI is een Cloud based service. Dit maakt het mogelijk dat je de makkelijke en inzichtelijke rapportages op ieder device kan maken, bekijken en presenteren. Oftewel je blijft met Power BI altijd en overal up-to-date van je gegevens.

Hoe te gebruiken?

Power BI is middels een maandelijks abonnement af te nemen van Puur ICT en ontwikkeld door Microsoft. Je hebt drie verschillende licenties.

Power BI Free

Als eerste de gratis versie, deze stelt je in staat op rapporten te bouwen met de data die je hebt. Dit is perfect om kennis te maken met de kracht van Power BI en om inzicht te krijgen in jouw data.

Power BI Pro-licentie

De volgende licentie is de Power BI Pro-licentie. Hiermee kun je de ultieme controle over jouw data krijgen. De data is deelbaar en kan ook gebruikt worden in andere applicaties. En de data staat veilig opgeslagen in de Cloud.

Power BI Premium-licentie

Ten slotte heb je ook nog de Power BI Premium-licentie. Hiermee is het mogelijk om de data op je eigen servers te bewaren. Je krijgt dan toegang tot de Power Bi Report Server, hiermee is jouw data volledig in eigen beheer. Later kun je altijd nog de data overzetten naar de Cloud.

Voor meer informatie over de kosten, neem contact met ons op.

Geschiedenis

Microsoft wilde graag business intelligence toegankelijker maken voor de eindgebruiker. Dus zijn ze vanaf 2010 begonnen met integreren van verschillende elementen van Power BI in SQL Server en Excel. Deze programma’s hadden al business-intelligencefunctionaliteiten. In 2014 heeft Microsoft Power BI op de markt gebracht en sinds dien is business intelligence dus een stuk toegankelijker voor de eindgebruiker.

Wat kan Puur ICT bieden?

Puur ICT levert Microsoft Power BI maand abonnementen. Ook hebben wij Power BI consultants die je kunnen helpen bij het ontwikkelen van Microsoft Power Bi rapportages. Puur ICT verzorgt ook Power BI trainingen op maat. Vraag naar de mogelijkheden.