Microsoft Dynamics 365

Microsoft Dynamics 365 is de nieuwste generatie van zakelijke business apps gebaseerd op Microsoft Cloud Solutions zoals Dynamics 365 (ERP & CRM), Microsoft 365 , SharePoint, Power Platform en Azure services.

Welke systemen gebruikt jouw bedrijf om het maximale resultaat te behalen? Passen deze systemen zich aan op jouw werkzaamheden of moet jij jouw werkzaamheden aanpassen aan de functionaliteit van dit systeem? Hoeveel kosten brengen deze systemen met zich mee en is dit systeem toekomstbestendig?

In de praktijk zien we dat het niet meer de vraag is of je gaat digitaliseren, maar wanneer je gaat digitaliseren. De concurrentie wordt steeds groter en klanten gaan steeds meer eisen. Daarom wordt het steeds belangrijker om optimaal in te spelen op de wensen en behoeften van de klant. In ons ogen kunnen de CRM en ERP systemen hier een bijdrage aan leveren. Microsoft verwoord dit mooi: Pas je aan de vragen van klanten aan, voordat het eisen worden. Microsoft biedt daarom de oplossing Microsoft Dynamics 365 aan.

Waar bestaat Dynamics 365 uit?

Microsoft Dynamics 365 is een gecombineerd CRM-en ERP platform. Met Dynamics 365 ben je flexibel zonder grenzen en kun je met intelligente bedrijfsapplicaties overal innoveren. Je schaft een totaal oplossing aan en kunt zelf kiezen welke Microsoft tools voor jouw organisatie belangrijk zijn. In tegenstelling tot Dynamics CRM bestaat Dynamics 365 uit 7 onderdelen:

 • Verkoop

  Sluit meer deals

  Bouw aan sterkte relaties, verbeter de productiviteit en verhoog je prestaties. Creëer een enkelvoudig beeld van klanten.

 • Marketing

  Zorg ervoor dat de klantvraag wordt verhoogd

  Ga opzoek naar relevante potentiële klanten en onderhoud deze leads. Zorg ervoor dat deze leads verbonden worden en uiteindelijk klant worden. Blijf up to date omtrent de marktrends.

 • Service

  Blijf jouw klanten in positieve zin verbazen

  Lever snelle service, optimaliseer werkprocessen en verlaag de operationele kosten. Maak van jouw klanten ambassadeurs.

 • Finance

  Maak jouw bedrijf toekomstbestendig

  Zorg voor een goed financieel beheer. Automatiseer processen om efficiënter te werken. Dit zorgt namelijk voor minder kosten. Verlaag de operationele kosten en verminder de financiële struikelblokken. Kortom; Maak jouw bedrijf toekomstbestendig.

 • Operations

  Automatiseer en digitaliseer de dagelijkse werkzaamheden

  Maak de overstap van reactieve naar voorspellende operationele activiteiten. Automatiseer, digitaliseer en vereenvoudig je productie. Zorg voor de maximale levensduur van jouw activa.

 • Handel

  Zorg voor een positieve winkelervaring 

  Voeg de fysieke en digitale handel samen. Vergroot de merkloyaliteit door de persoonlijke benadering. Maak jouw klanten betrokken met jouw bedrijf en blijf de verwachtingen overtreffen.

 • HR

  Verminder de werkzaamheden op HR gebied 

  Zorg dat personeelsadministratie minder werk oplevert, maar meer wordt geautomatiseerd. Ga opzoek naar hr-processen en -programma’s die je kunt optimaliseren. Onderzoek en creëer de beste werkplek voor jouw collega’s.

Flexibele kosten voor Microsoft Dynamics 365

Zojuist heb je kunnen lezen wat Dynamics allemaal voor jouw bedrijf kan betekenen. Uiteraard is het ook belangrijk om naar de kosten van Dynamics 365 te kijken. Vergeleken met het oude prijsmodel zijn er grote verschillen:

 • Oude prijsmodel Dynamics CRM: Als gebruiker betaal je voor één licentie en daarmee heb je toegang tot alle modules en beschikbare updates.
 • Nieuwe prijsmodel Dynamics 365: Als gebruiker kun je kiezen welke van de zeven modules voor jou toegevoegde waarde biedt. Vervolgens betaal je alleen voor de modules die je wilt gebruiken.

Welke van de zeven onderdelen zijn voor jouw organisatie relevant? Zoals eerder gemeld dient het systeem zich aan te passen aan jouw werkzaamheden en daarom geeft Microsoft binnen het Dynamics 365 platformen ook veel mogelijkheden. Uitgangspunt is dat ieder systeem flexibel, schaalbaar én altijd en overal op iedere apparaat beschikbaar moet zijn.

Vervolg traject met Puur ICT?

Zoals je hebt kunnen lezen heeft Microsoft Dynamics 365 veel te bieden en kun je zelf het gewenste pakket samenstellen. Ondanks dat dit systeem veel voordelen biedt, blijf je ongetwijfeld met veel vragen zitten. Ons vervolg traject ziet er daarom als volgt uit:

 • Eerste inventarisatie: Tijdens de eerste inventarisatie gaan we de huidige situatie van jouw bedrijf doornemen. Waarom wil je een nieuw systeem? Hoe werk je nu? Wat voor toegevoegde waarde moet de oplossing bieden?
 • Uitleg Dynamics 365: Vervolgens leggen we jou uit wat Microsoft Dynamics 365 allemaal te bieden heeft en waar in ons ogen de toegevoegde waar voor jouw bedrijf ligt.
 • Go / No go: Naar aanleiding van de inventarisatie kun jij de afweging maken om verdere gesprekken over Dynamics 365 als oplossing te voeren of dat je opzoek gaat naar een andere oplossing.

Blijf op de hoogte van Puur ICT!

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in Microsoft 365 en schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief die elke maand uit komt!