Microsoft 365 Security Scan

Het is tegenwoordig niet meer de vraag of maar wanneer je wordt gehackt. Door de groeiende digitalisering en het toenemende gebruik van technologie neemt het belang van informatiebeveiliging toe. Medewerkers werken op steeds meer verschillende apparaten (inclusief hun eigen), zowel thuis als op kantoor (buitenland) en verspreid gedurende de dag. Aanvallers worden steeds slimmer en sneller in het misbruik maken van informatiebeveiligingsrisico’s. Denk hierbij aan “social engineering”, “phishingmails” en “zero-day exploits” (het uitbuiten van nieuwe nog onontdekte kwetsbaarheden). 

Het is dan ook van essentieel belang om inzicht te krijgen in de kwetsbaarheden van je Microsoft 365-omgeving en passende beveiligingsmaatregelen als Multi-Factor Authentication (MFA) en Anti-Phishing te nemen. De Microsoft 365 Security Scan van Puur ICT (hierna: MSS) helpt je hierbij. 

Breed beeld van de informatiebeveiliging 

De Microsoft 365 Security Scan is een nulmeting (“Waar sta je op dit moment?”) van het huidige technische niveau van informatiebeveiliging van de volgende belangrijke onderdelen uit je Microsoft 365-omgeving: 

 • Tenant-brede instellingen 
 • Admin 
 • Security & Compliancy 
 • Exchange 
 • SharePoint (en OneDrive) 
 • Azure 
 • Teams 
 • Endpoint Management 
 • Power Platform 

Het is dan ook een ideaal startpunt voor informatiebeveiligingsacties en geeft inzicht in de belangrijkste maatregelen die je kunt treffen om je informatiebeveiliging naar een (nog) hoger niveau te tillen. 

Gebaseerd op “good practices” 

De Microsoft 365 Security Scan is gebaseerd op “good practices” van Microsoft en andere gerenommeerde partijen. Daarnaast zijn de eigen inzichten en kennis en ervaring van Puur ICT leidend geweest en wordt de dienst continu verbeterd op basis van feedback van klanten en nieuwe inzichten. Dat betekent dat je altijd een up-to-date beeld krijgt van de verbeterpunten op het gebied van informatiebeveiliging voor jouw omgeving. 

Eenvoudig vergelijken met andere organisaties 

Je kunt je Secure Score (het niveau van informatiebeveiliging) vergelijken (benchmarking) met vergelijkbare organisaties, waarvan het profiel kan worden ingesteld (op basis van sector, organisatiegrootte, licenties en regio). Daardoor kun je snel je aandachtsgebieden op het gebied van informatiebeveiliging bepalen. Uiteindelijk kun je hiermee je concurrentiepositie versterken, omdat je weet hoe je je verhoudt tot je concurrenten en welke informatiebeveiligingsacties je zou moeten uitvoeren om op dit gebied beter te presteren dan je concurrent. 

Voordelen van de Microsoft 365 Security Scan voor jouw organisatie: 

 • Krijg inzicht in de belangrijkste informatiebeveiligingsrisico’s in je Microsoft 365-omgeving. 
 • Bepaal de belangrijkste informatiebeveiligingsacties die je Secure Score (het niveau van informatiebeveiliging) het meest verhogen en de risico’s mitigeren. 
 • Leg verantwoording af over het niveau van informatiebeveiliging aan stakeholders als directie, klanten en toezichthouders. Dit kan door de Secure Score te presenteren als een soort KPI (Key Performance Indicator) en hiervoor het rapport van de Microsoft 365 Security Scan (MSS) te gebruiken.
 • Puur ICT helpt organisaties verder en denkt Proactief mee. Zij gelooft sterk in een aanpak waarin de klant zelf in staat wordt gesteld de staat van informatiebeveiliging te beoordelen en te verhogen. Coaching en training van medewerkers is dan ook een belangrijk onderdeel van de dienst. 

Bekijk hier onze nieuwste blog items!