De Moderne Werkplek

Hoe ziet jouw huidige werkplek omgeving eruit? Op deze pagina kun je meer lezen over onze visie op de werkplek. Daarnaast zullen we toelichten wat de Puur Moderne Werkplek inhoudt. Vervolgens gaan we de drie varianten van de Puur Moderne Werkplekken toelichten. Heb je na het lezen van deze pagina nog een vraag? Wij beantwoorden we ze graag!

Onze visie op de werkplek

De gehele context waarin digitale werkers hun taken uitvoeren is in korte tijd veranderd. Medewerkers zijn gewend om altijd en overal ‘connected’ te zijn, onafhankelijk van het type device (desk/laptop, smartphone, tablet) hun Facebook, Instagram en Twitter te ‘checken’, berichten te beantwoorden, een post op LinkedIn te plaatsen en noem maar op.

Deze gebruikersmentaliteit is inmiddels ook verlegd naar de digitale werkplek. Werk en vrije tijd zijn meer en meer met elkaar verweven geraakt. Een werkplek is niet meer gebonden aan locatie, tijdstip en apparaat (device), de werkplek is nu omgevormd tot de ‘wijze waarop gewerkt kan worden’.

We leven dus in een meer en meer verbonden wereld. De moderne gebruiker neemt zijn werkplek met zich mee, waar hij of zij ook naartoe gaat en welk toestel hij of zij dan ook gebruikt. Medewerkers gebruiken meerdere apparaten en toestellen, soms zelfs tegelijkertijd, afhankelijk van hun functie, locatie en persoonlijke voorkeur. Het uitgangspunt van de werkplek is dat medewerkers met moderne en kosteneffectieve middelen worden ondersteund in het verrichten van hun werkzaamheden. De werkplek en de achterliggende voorzieningen, zijn afgestemd op de diverse gebruikersgroepen en worden vastgelegd in persona’s.

De Puur Moderne Werkplek

Hieronder kun je lezen wat de Puur Moderne Werkplek inhoudt.

“Werkplek-as-a-Service”

De Puur Moderne werkplek is gebaseerd op de volgende uitgangspunten:

 • Personal based productivity – Gebruikers krijgen aan de hand van profielen gebaseerd op persona’s de juiste tools in handen om hun productiviteit maximaal te stimuleren;
 • Public cloud based – Meer flexibiliteit en schaalbaarheid door geavanceerde orchestratie en SaaS integratie van de public cloud
 • Veilig samenwerken – Veilige manier van beheren en delen van data, volgens AVG richtlijnen. Data is veilig, waar deze ook staat. Het combineren van werk en privé op één device is eenvoudig en veilig;
 • Productivity suite – Eenvoudig samenwerken met collega’s is mogelijk, maar ook met mensen van buiten de organisatie;
 • Identity centraal – Gebruikersgemak voor gebruikers en beheerders door geavanceerde Single Sign On, gebaseerd op de persoonlijke identiteit en/ of de organisatorische persona’s. Identity en access management zorgt met centrale sturing voor een veilige toegang tot alle applicaties
 • Device management – ieder device, altijd up to date, veilig in control. Een nieuw device is meteen klaar voor gebruik;
 • Selfservice – Via een portal heeft een gebruiker om applicaties en autorisaties aan te vragen, zijn wachtwoord te resetten en eenvoudige zaken zelf te regelen. Daarnaast heeft hij toegang tot kennisartikelen.

Architectuur van de Puur Moderne Werkplek

De architectuur van de Puur Moderne Werkplek is in nauwe samenwerking met Microsoft gebouwd met bewezen oplossingen (Office 365, OneDrive, Teams, Intune, Azure). De Puur Moderne Werkplek gaat uit van een ‘Microsoft first’ strategie en stelt ons in staat de mogelijkheden die Microsoft biedt optimaal te selecteren en te combineren waardoor er een betrouwbare, veilige werkplekarchitectuur is ontstaan.

Eindgebruiker en organisatie

Maar wat betekent dat nu exact voor de eindgebruiker? De werkplek is:

 • Laagdrempelig: altijd en overal beschikbaar;
 • Overzichtelijk en intuïtief;
 • Persoonlijk en aanpasbaar;
 • Gericht op samenwerken en communiceren;

Voor jouw organisatie betekent dit vooral:

 • Veiligheid;
 • Lage (beheers-)inspanning;
 • Kosten efficiency en flexibiliteit;
 • Werkplek groeit mee met zowel de organisatie als technologie;

Standaard maar toch persoonlijk

Hoewel de werkplek standaard is en binnen enkele weken live staat, kunnen we de omgeving aanpassen aan de wensen van uw organisatie. En nog belangrijker: de digitale werkplek is een gepersonaliseerd aanbod van applicaties. Via een persoonlijke toegangspoort (Single- Sign- On) krijgt elke medewerker snel en eenvoudig toegang tot alles wat hij nodig heeft.

Schaalbaar en op maat

Met onze werkplekdiensten wordt het veel makkelijker om medewerkers te voorzien van oplossingen die bij hen passen. Daardoor kunnen ze nog makkelijker en productiever werken. Ook kun je heel eenvoudig het aantal werkplekken aanpassen.

De drie varianten van de Puur Moderne Werkplek

Op basis van persona’s in een bedrijf wordt bepaald welke moderne werkplek oplossing het beste bij jouw bedrijf past. Het draait dan om de gewenste en vereiste functionaliteit tegen zo’n laag mogelijke kosten. In de praktijk betekent dit vaak dat een bedrijf voor twee of meer smaken kiest om hun medewerkers te voorzien van een moderne werkplek.

Puur Moderne Werkplek

Online

Deze werkplek is interessant voor medewerkers die alleen de Microsoft 365 applicaties via de browser gebruiken of voor zogenaamde ‘Fronline’-gebruikers die voor mobiel werken. Denk bijvoorbeeld aan buitendienstmedewerkers die inspecties verrichten of op klantbezoeken gaan. Ze kunnen namelijk online bij Word, Excel en bijvoorbeeld Outlook en hoeven niet verplicht via de Windows verkenner naar de bestanden.

Puur Moderne Werkplek

Virtueel (WVD)

De Puur Moderne werkplek Virtueel is geschikt voor gebruikers die een gestandaardiseerde en centraal beheerde werkplek nodig hebben en beschikken over ‘lichte werkstations’ zoals thinclients. Ook is de virtuele werkplek uitermate geschikt voor medewerkers die juist een speciale device gebruiken en hier specifieke wensen hebben. Denk bijvoorbeeld aan oudere applicaties die niet op Windows 10 draaien of niet geschikt zijn voor gedecentraliseerd werken. Ook als een medewerker af en toe tijdelijk extra rekenkracht nodig heeft kan de virtuele werkplek interessant zijn. Lees hier meer over de Windows Virtual Desktop (WVD). 

Puur Moderne Werkplek

Managed Device

De Puur Moderne werkplek Managed Device is geschikt voor mobiele werkers en gebruikers die graag wat meer controle over hun eigen apparaat hebben. Denk bijvoorbeeld aan projectleiders die veel op pad zijn en met laptops werken of aan ontwikkelaars die speciale software moeten kunnen installeren.

Download de Windows Virtual Desktop Whitepaper!

In deze Whitepaper meer over deze oplossing, uit welke componenten dit bestaat, wat de mogelijkheden zijn en hoe je deze best practice inricht.