SharePoint 

Jij hoort vast en zeker steeds meer bedrijven om je heen zeggen dat ze met SharePoint werken, maar wat is SharePoint nou eigenlijk? Wij draaien jouw vraag liever om; ”Wat wil jij dat SharePoint voor toegevoegde waarde gaat bieden aan jouw bedrijf?”

Voordat jij hier antwoord op kunt geven is het inderdaad handig om te ontdekken wat SharePoint is en wat voor mogelijkheden dit programma van Microsoft allemaal te bieden heeft. Dit zullen wij jou hieronder allemaal uitleggen. Mocht je vervolgens nog vragen hebben, stel ze dan gerust aan ons!

Wat is SharePoint?

Als je SharePoint letterlijk vertaalt in het Nederlands, dan betekent het DeelPunt. SharePoint is een platform van Microsoft dat dient als een raamwerk voor het opzetten van een website of intranet voor informatie-uitwisseling en online samenwerking binnen een groep of organisatie. Met SharePoint werkt jouw bedrijf in één omgeving, waardoor jouw medewerkers altijd en overal snel, betrouwbaar en veilig kunnen samenwerken. Puur ICT bouwt graag jouw omgeving op basis van de wensen en behoeften van jouw bedrijf.

SharePoint is onderdeel van Office 365

Waarvoor kan jouw bedrijf SharePoint gebruiken?

Wij begrijpen al te goed dat ieder bedrijf in een andere fase zit in de reis naar de Cloud van Microsoft. Daarom inventariseren wij eerst waar jouw bedrijf staat in de reis, voordat we SharePoint gaan implementeren. Om jou te laten zien waar SharePoint van toegevoegde waarde voor kan zijn, zullen hieronder drie voorbeelden worden genoemd waar bedrijven SharePoint voor gebruiken.

Beter, slimmer en veiliger samenwerken in één centrale omgeving

SharePoint is voornamelijk handig voor bedrijven waarbij collega’s veel samenwerken. Bestanden werden eersten via de mail met elkaar gedeeld.  ”Waar heb ik het bestand ook alweer opgeslagen?” ”Welke bestand is de nieuwste versie?” Dit is met SharePoint verledentijd, omdat er één bestand is waarin je kunt werken. Ook hier geldt dat alles naar wens kan worden gemaakt. Zo kun je bepalen wie het mag lezen en wie het mag wijzigen. Het grootste voordeel is dat je vanaf iedere locatie met jouw inloggegevens toegang hebt tot de documenten.

SharePoint als intranet

Naast bovengenoemde voordelen kiezen bedrijven er ook vaak voor om SharePoint te gebruiken als intranet. Ook hier geldt dat het intranet volledig naar wens kan worden gemaakt. Zo kunnen er bijvoorbeeld secties worden gemaakt voor specifieke afdelingen en samenwerkingsgroepen. Binnen het intranet is het mogelijk om planningsysteem in te richten, trainingsmateriaal intern beschikbaar te stellen, een verjaardag kalender toe te voegen en bijvoorbeeld een smoelenboek. Vraag ons gerust naar alle mogelijkheden! Check onze Modules voor inspiratie.

SharePoint voor automatiseren en digitaliseren

Voor bedrijven die al wat verder zijn in de reis naar de Cloud biedt SharePoint veel mogelijkheden om processen te automatiseren en digitaliseren. SharePoint heeft namelijk integratie mogelijkheden met vele technologieën zoals Microsoft Office, Microsoft Access databases en andere op SQL gebaseerde systemen. Met anderen woorden; Het is niet langer meer nodig om informatie te verzamelen en handmatig te combineren in een rapport. Dit kan door SharePoint worden geautomatiseerd. Welke werkzaamheden zou jij willen automatiseren en digitaliseren?

Onze werkwijze

Bij alles wat we doen willen wij dat onze klant beter gaat presteren. Voordat wij daadwerkelijk bij jouw bedrijf SharePoint gaan inrichten of iets van SharePoint gaan implementeren, willen we eerst inventariseren waar jouw bedrijf staat, of het haalbaar is en welke toegevoegde waarde SharePoint kan gaan bieden. Dit bieden wij gratis aan, omdat wij jouw bedrijf graag verder willen helpen.

Wil jij meer weten over SharePoint?