Het is tegenwoordig niet meer de vraag of maar wanneer je wordt gehackt. Door de groeiende digitalisering en het toenemende gebruik van technologie neemt het belang van informatiebeveiliging toe. Medewerkers werken op steeds meer verschillende apparaten (inclusief hun eigen). Dit zowel thuis als op kantoor (in het buitenland) en op verschillende momenten gedurende de dag. Aanvallers worden steeds slimmer en sneller in het misbruik maken van informatiebeveiligingsrisico’s. Denk hierbij aan “social engineering”, “phishingmails” en “zero-day exploits” (het uitbuiten van nieuwe nog onontdekte kwetsbaarheden). 

Het is dan ook uitdagend inzicht te krijgen in het “informatielandschap” en de risico’s die hiermee gepaard gaan. “Waar is gevoelige (bedrijfs)informatie opgeslagen?”, “Wie heeft hier toegang tot?” en “Hoe beveilig ik deze informatie passend?” zijn relevante vragen die medewerkers, klanten, toezichthouders en andere stakeholders steeds vaker stellen en waar je als organisatie een passend antwoord op moet hebben. 

Gelukkig denkt Microsoft actief mee en ontwikkelt diverse diensten die bijdragen aan een veilige(re) omgeving. Zo is de Secure Score een handige tool om te zien wat er veiliger kan binnen de Microsoft omgeving. Tevens worden er handvaten gereikt waarmee de score te optimaliseren is.

Puur ICT heeft de Microsoft 365 Security Scan (MSS) ontwikkeld. De MSS is een nulmeting van het huidige technische niveau van informatiebeveiliging van belangrijke onderdelen uit je Microsoft 365 omgeving.

Na deze scan helpt Puur ICT je graag verder met het veilig houden van de Microsoft 365 omgeving. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van Microsoft 365 Security Monitoring.

Nieuwsgierig waar jouw organisatie staat? Neem vrijblijvend contact met ons op.