Microsoft 365 Security Monitoring

Het is tegenwoordig niet meer de vraag of maar wanneer je wordt gehackt. Door de groeiende digitalisering en het toenemende gebruik van technologie neemt het belang van informatiebeveiliging toe. Medewerkers werken op steeds meer verschillende apparaten (inclusief hun eigen), zowel thuis als op kantoor (en in het buitenland) en verspreid gedurende de dag. Aanvallers worden steeds slimmer en sneller in het misbruik maken van informatiebeveiligingsrisico’s. Denk hierbij aan “social engineering”, “phishingmails” en “zero-day exploits” (het uitbuiten van nieuwe nog onontdekte kwetsbaarheden). 

Het is dan ook essentieel structureel inzicht te krijgen in de kwetsbaarheden van je Microsoft 365-omgeving en passende beveiligingsmaatregelen als Multi-Factor Authentication (MFA) en Anti-Phishing te nemen. Microsoft 365 Security Monitoring van Puur ICT helpt je hierbij. 

Continu aandacht voor informatiebeveiliging 

Microsoft 365 Security Monitoring borgt structureel (in plaats van ad-hoc) aandacht voor informatiebeveiliging. Het faciliteert een continu verbeterproces door (technische, organisatorische en menselijke) maatregelen onder de aandacht te brengen. Dit is onder andere één van de vereisten van de ISO 27001, de algemeen geaccepteerde Standaard voor informatiebeveiliging. 

Ruimte voor eigen onderwerpen 

Puur ICT heeft de volgende (op maat te maken) vaste agenda: 

 • Status acties uit vorige overleggen 
 • Ontwikkeling van Secure Score 
 • Actuele beveiligingsontwikkelingen 
 • Bedreigingen 
 • Incidenten 
 • Meldingen 
 • Inzendingen en acties 
 • Rapporten 

Naast deze onderwerpen is in de periodieke overleggen ruimte voor eigen onderwerpen op het gebied van informatiebeveiliging. Zo worden actuele beveiligingsuitdagingen die spelen binnen je eigen organisatie direct aangepakt. 

Gebaseerd op “good practices” 

De Microsoft 365 Security Monitoring is gebaseerd op “good practices” van Microsoft en andere gerenommeerde partijen. Daarnaast zijn de eigen inzichten en kennis en ervaring van Puur ICT leidend geweest en wordt de dienst continu verbeterd op basis van feedback van klanten en nieuwe inzichten. Dat betekent dat je altijd een up-to-date beeld krijgt van de verbeterpunten op het gebied van informatiebeveiliging voor jouw omgeving. 

Eenvoudig vergelijken met andere organisaties 

Je kunt je Secure Score (het niveau van informatiebeveiliging) continu vergelijken (benchmarking) met vergelijkbare organisaties, waarvan het profiel kan worden ingesteld (op basis van sector, organisatiegrootte, licenties en regio). Daardoor kun je snel je aandachtsgebieden op het gebied van informatiebeveiliging bepalen. Uiteindelijk kun je hiermee je concurrentiepositie versterken, omdat je weet hoe je je verhoudt tot je concurrenten en welke informatiebeveiligingsacties je zou moeten uitvoeren om op dit gebied beter te presteren dan je concurrent. 

Voordelen van Microsoft 365 Security Monitoring voor jouw organisatie: 

 • Krijg structureel inzicht in de belangrijkste informatiebeveiligingsrisico’s in je Microsoft 365-omgeving. 
 • Bepaal de belangrijkste informatiebeveiligingsacties die je Secure Score (het niveau van informatiebeveiliging) het meest verhogen en de risico’s mitigeren. 
 • Leg verantwoording af over het niveau van informatiebeveiliging aan stakeholders als directie, klanten en toezichthouders. Dit kan door de ontwikkeling van de Secure Score te presenteren als een soort KPI (Key Performance Indicator) en hiervoor de uitkomsten van Microsoft 365 Security Monitoring te gebruiken. 
 • Puur ICT helpt organisaties verder en denkt met ze mee. Zij gelooft sterk in een aanpak waarin de klant zelf in staat wordt gesteld continu de staat van informatiebeveiliging te beoordelen en te verhogen. Coaching en training van medewerkers is dan ook een belangrijk onderdeel van de dienst. 

Bekijk hier onze nieuwste blog items!