Nieuw in Microsoft Teams: De Walkie Talkie

Werk effectiever en efficiënter op afstand samen! Ideaal als je thuiswerkt of veel op pad bent.

Microsoft Teams heeft weer iets nieuws geïntroduceerd, de Walkietalkie functie!

Net als bij de traditionele walkietalkie kun je in Teams een knop indrukken om iets in te spreken en laat je de knop los om te luisteren. Ideaal als je thuiswerkt en soms snel een collega wilt spreken! In deze blog lees je hoe deze nieuwe functie werkt.

De Walkietalkie functie kun je alleen openen op je telefoon

Walkietalkie openen

In Teams klik je op Walkietalkie in de navigatiebalk. Wanneer je de Walkietalkie niet ziet, dan kun je op meer opties …. klikken om te openen. Mocht je de Walkietalkie functie nog niet zien, dan zou je de laatste versie van Teams moeten gaan downloaden.

Verbinding maken met een kanaal

Je kunt slechts met één kanaal tegelijk verbinding maken. Schakel tussen kanalen om te luisteren naar of te praten op een ander kanaal. Wij hebben een kanaal waar alle medewerkers van Puur inzitten, zodat je iedereen kan bereiken als je een dringende vraag hebt. Let op! Zonder aanmelding kun je niet horen wat er allemaal wordt gezegd in een kanaal. Bedenk dus goed in welk kanaal je aanwezig wilt zijn.

Tik op de pijl naar rechts naast kanaal.  Hier kun je kiezen in welk kanaal je aanwezig wilt zijn. 👉🏻👉🏻

Een kanaal selecteren

Tik op Verbinding maken.

Belangrijk: Zorg ervoor dat je het geluid harder zet, zodat je geen enkele communicatie mist.

Het getal naast het Teams logo geeft aan hoeveel personen momenteel verbinding hebben met het kanaal, inclusief jezelf. Als je een vraag hebt, kun je altijd kijken wie er aanwezig zijn. Iedereen die aanwezig is in het kanaal kan jou horen als je de knop indrukt.