Power Automate gebruiken om bedrijfsprocessen te automatiseren

Hoeveel formulieren vul jij per week in? Denk hierbij aan het binnen halen van nieuwe klanten, het tekenen van contracten of het sluiten van overeenkomsten. Om deze formulieren allemaal handmatig aan te passen of letterlijk met de hand in te vullen is veel werk en kost ook nog eens veel tijd.

Power Automate is dé oplossing die Microsoft te bieden heeft. In deze blog leggen we jou meer uit over Power Automate. Tevens hebben we een video opgenomen die je onderaan deze blog kunt bekijken. Heb je vervolgens nog vragen aan ons, laat het dan gerust weten.

Hoe kun je Power Automate toepassen bij jouw bedrijf?

Bij Puur ICT gebruiken wij Power Automate om verwerkersovereenkomsten automatisch aan te maken. Hierbij vult de gebruiker of klant een digitaal formulier in en een paar seconden na het opslaan van het formulier ligt de verwerkersovereenkomst klaar om ondertekend te worden!

Power Automate is standaard onderdeel van jouw Microsoft abonnement, waardoor je op een relatief goedkope manier een effectieve automatisering slag kunt maken!

In onderstaande afbeelding kun je zien hoe je een verwerkersovereenkomst met Power Automate kunt automatiseren.

Kan ik zelf met Power Automate werken?

Zoals je kan begrijpen bespaart het automatiseren van deze procedure enorm veel tijd. Hier kun jij zelf ook voor zorgen binnen jouw bedrijf. Je hoeft hier géén programmeur voor te zijn.

  • In Word zet je “Ontwikkelaars” tabblad aan.
  • Je maakt “inhoudsbesturingselementen” aan binnen een Word sjabloon.

Dit sjabloon kun je vervolgens weer gebruiken binnen Power Automate om al deze elementen in te laten vullen. Ook kunnen hierbij dingen zoals actuele datum en tijd ingevuld worden door Power Automate.

Dit gaat met de functie: formatDateTime(utcNow(),’dd-MM-yyyy’). Hierdoor staat dus altijd de actuele datum in het document.

Wij begrijpen dat bovenstaande tekst voor vele lezers lastig is om te begrijpen. Daarom kun je onderaan deze blog een video vinden, waarin we stap voor stap het proces uitleggen.

Bekijk deze video voor een begrijpelijke en uitgebreide uitleg:

Probeer het zelf en vraag vandaag nog een demo aan!

Nu aanvragen