• De Microsoft 365 Security Scan

    “Ik wil weten hoe goed ik ben beveiligd.”

Microsoft 365 Security Scan

Het is tegenwoordig niet meer de vraag of maar wanneer je wordt gehackt. Door de groeiende digitalisering en het toenemende gebruik van technologie neemt het belang van informatiebeveiliging toe. Medewerkers werken op steeds meer verschillende apparaten (inclusief hun eigen), zowel thuis als op kantoor (en in het buitenland) en op verschillende momenten gedurende de dag. Aanvallers worden steeds slimmer en sneller in het misbruik maken van informatiebeveiligingsrisico’s. Denk hierbij aan “social engineering”, “phishingmails” en “zero-day exploits” (het uitbuiten van nieuwe nog onontdekte kwetsbaarheden).

Het is dan ook uitdagend inzicht te krijgen in het “informatielandschap” en de risico’s die hiermee gepaard gaan. “Waar is gevoelige (bedrijfs)informatie opgeslagen?”, “Wie heeft hier toegang tot?” en “Hoe beveilig ik deze informatie passend?” zijn relevante vragen die medewerkers, klanten, toezichthouders en andere stakeholders steeds vaker stellen en waar je als organisatie een passend antwoord op moet hebben.

Puur ICT heeft daarom de Microsoft 365 Security Scan (MSS) ontwikkeld. De MSS is een nulmeting (“Waar sta je op dit moment?”) van het huidige technische niveau van informatiebeveiliging van belangrijke onderdelen uit je Microsoft 365 omgeving. Het is een startpunt voor informatiebeveiligingsacties en geeft inzicht in de belangrijkste maatregelen die je kunt treffen om je informatiebeveiliging naar een hoger niveau te tillen.

Voordelen Microsoft 365 Security Scan

  • Krijg inzicht in de belangrijkste informatiebeveiligingsrisico’s in je Microsoft 365 omgeving.
  • Bepaal de belangrijkste informatiebeveiligingsacties die je score (het niveau van informatiebeveiliging) het meest vergroten en de risico’s mitigeren.
  • Leg verantwoording af over het niveau van informatiebeveiliging aan stakeholders als medewerkers, klanten en toezichthouders. Dit kan door de score te presenteren als een soort KPI en hiervoor het rapport van de MSS te gebruiken.
  • Besteed structureel (in plaats van ad-hoc) aandacht aan informatiebeveiliging. De MSS kan ad-hoc, maar ook periodiek worden uitgevoerd. Het is een krachtig hulpmiddel voor het bewust omgaan met informatiebeveiligingsrisico’s in Microsoft 365.
  • Puur ICT helpt organisaties verder en denkt met ze mee. Zij gelooft sterk in een aanpak waarin de klant zelf in staat wordt gesteld de staat van informatiebeveiliging te beoordelen en te verhogen. Coaching en training van medewerkers is dan ook een belangrijk onderdeel van de dienst.
  • De MSS is gebaseerd op “good practices” van Microsoft en andere gerenommeerde partijen. Daarnaast zijn de eigen inzichten en kennis en ervaring van Puur ICT leidend geweest en wordt de dienst continu verbeterd op basis van feedback van klanten.

Meer weten over de Security Scan?

Ben je enthousiast geworden, heb je vragen of opmerkingen over deze nieuwe dienstverlening? We helpen je graag verder! Bel (088 165 2300), mail (info@puurict.nl) of laat een bericht achter op onze website.

Ik wil graag meer informatie

Klik hier