“Is de Windows Virtual Desktop interessant voor mijn bedrijf?”

De Windows 10 Virtual Desktop

De Windows 10 Virtual Desktop is de meest recente vervanger van Remote Desktop Services op basis van Windows Server 2016 of 2019. Dit werkplekconcept biedt medewerkers de beste ervaring met de enige oplossing die volledig gebaseerd en geoptimaliseerd is voor Windows 10 in combinatie met Office 365. Ik hoor jou al denken: “Is de Windows Virtual Desktop interessant voor mijn bedrijf?” In deze blog vertel ik jou alle relevante onderdelen omtrent de WVD (Windows Virtual Desktop). Ik ga jou dus uitleggen wanneer de WVD wel en wanneer de WVD niet interessant is voor jouw bedrijf.  

Waarom is de Windows 10 Virtual Desktop zo hot? 

Windows 10 Virtual Desktop (WVD) is een oplossing uit het Microsoft Azure portfolio om remote werkplekken aan te bieden op basis van Windows 10. WVD kent een optimale gebruikerservaring door de integratie met Office 365 (Microsoft Teams en OneDrive) en een Windows 10 werkplek. Daarnaast is WVD een goedkoper alternatief door het pay-as-you-go model. Hierdoor kunnen bedrijven dagelijkse flexibel de gewenste capaciteit automatisch op- en afschalen. Bedrijven die kiezen voor WVD ervaren veel minder beheer van servers. Dit doordat Microsoft het beheer en de verantwoordelijkheid grotendeels uit handen neemt.

Wat zijn de voordelen van de Windows Virtual Desktop?

De Windows 10 Virtual Desktop kent een aantal voordelen ten aanzien van bijvoorbeeld Remote Desktop Services zoals we die al jaren kennen. Welke voordelen dat zijn? We hebben ze kort voor jou op een rijtje gezet:  

Cloudtechnologie; en daarmee ben je uitermate schaalbaar en bespaar je op onderhoudskosten, omdat het grootste deel door Microsoft wordt onderhouden.

Windows 10 Multisessie; gebruikers krijgen een ‘echte’ Windows 10 werkplek.

Office 365 integratie; de WVD is het meest geschikte virtuele platform voor Office 365 en Teams.

OneDrive; OneDrive voor gebruikers wordt standaard ondersteund.

Teams optimalisatie; Videovergaderen met WVD is geen probleem. Bij een normale virtuele werkomgeving kun je vaak alleen chatten met Teams. Met de WVD kun je echter ook bellen :).

Buiten kantoortijden worden niet gebruikte sessies automatisch uitgeschakeld.

Alleen betalen voor gebruik; door servers te verdelen tussen ‘light’, ‘medium’ en ‘heavy’ users en automatisch op- en af te schalen als het drukker of rustiger wordt betaal je uiteindelijk veel minder.

Onafhankelijk van het type apparaat: Windows, Mac, iOS, Android of een ander apparaat met een HTML5-webclient.

Onafhankelijk van het type apparaat: Windows, Mac, iOS, Android of een ander apparaat met een HTML5-webclient.

Wat is de beste werkplek voor jouw organisatie?

Wij willen niet de WVD als werkplek aan jouw bedrijf adviseren, maar de werkplek die het beste bij jouw organisatie past. Ondanks de grote voordelen van de WVD is dit niet altijd de meest geschikte werkplek. Het is namelijk sterk afhankelijk van de software en devices die een organisatie primair gebruikt. Maakt men bijvoorbeeld gebruik van moderne software (SAAS) en bijvoorbeeld laptops of desktop devices, dan is de kans groot dat jouw organisatie helemaal geen WVD nodig heeft.

Daarom heeft Puur ICT op basis van Microsoft Cloud oplossingen drie verschillende moderne werkplekken voor bedrijven:

  • De Puur moderne werkplek online
  • De Puur moderne werkplek virtueel
  • De Puur moderne werkplek Managed Device

Op basis van personain een bedrijf wordt bepaald welke moderne werkplek oplossing het beste bij jouw bedrijf past. Het draait dan om de gewenste en vereiste functionaliteit tegen zo’n laag mogelijke kosten. In de praktijk betekent dit vaak dat een bedrijf voor twee of meer smaken kiest om hun medewerkers te voorzien van een moderne werkplek. 

Wil je weten welke Moderne werkplek bij jouw bedrijf past? Vraag een vrijblijvend advies gesprek aan!

Nu aanvragen

Interessant?

De Puur moderne werkplekken zijn het antwoord op de wens van bedrijven die tegen lage investeringen en maandelijkse kosten, flexibel en veilig de meest moderne functionaliteiten willen inzetten voor hun medewerkers. Medewerkers die op elk willekeurig apparaat, op elke locatie, 24-7, flexibel willen samenwerken binnen het bedrijfmaar ook met leveranciers en “potentiële” klanten. Wordt jij het volgende bedrijf waarmee wij sprongen gaan maken? Wij van Puur ICT nemen je mee op ontdekkingstocht. In stapjes leggen we je alle voor- maar ook nadelen uit van deze moderne werkplek oplossingen.