Handtekeningen plaatsen via OneDrive App

Met de OneDrive App op je telefoon kun je tegenwoordig meer dan wat je verwacht. In deze blog beschrijven we een aantal praktische voorbeelden die je wellicht inzichten geven om de App opnieuw te ontdekken.

Heb je een digitaal PDF document ontvangen en moet je die ondertekenen? Probeer het dan eens via de OneDrive App op je telefoon of tablet.

Uiteraard kun je dit document eerst afdrukken, handtekening met pen plaatsen en vervolgens weer inscannen. Maar dit kan dus ook makkelijker.

Stap 1: Slag het PDF document op en open het in je OneDrive

Stap 2: Klik onderin op het potloodje en daarna bovenin in het menu op “Handtekening”

     

Stap 3: Kantel het scherm en plaats je handtekening met je vinger if Touch Pen. Je kunt hier ook Afbeelding van een handtekening uploaden.

Vervolgens kun je de gemaakte handtekening op het formulier positioneren en eventueel verkleinen.

Stap 4: Een datum hierbij plaatsen is ook mogelijk. Kies hiervoor in het menu voor de optie “Datum”.

Het resultaat is dan als volgt:

Stap 5: Klik op “Gereed” en deel het document met degene die het moet ontvangen.

Heb je meerdere documenten die je moet ondertekenen? Kies dan voor de optie opslaan bij het plaatsen van de handtekening.

Heb je een analoge papieren formulier ontvangen? Geen probleem…..zie ons vorige blog over hoe je die eenvoudig scant upload en omzet naar PDF via dezelfde OneDrive App.

Uiteraard zijn er geavanceerdere oplossingen voor digitaal ondertekenen, wil je zelf bijvoorbeeld documenten laten ondertekenen aan de hand van een sjabloon met invulvelden? Kom dan eens met ons praten over Adobe Sign, Sign Request of DigiSign.