Samenwerking Puur ICT en JINC

Weet je nog hoe je vroeger inbelde op het internet, informatie voor een spreekbeurt zocht in de bibliotheek of met vrienden in contact bleef? De wereld om ons heen is in snel tempo aan het digitaliseren en de ICT sector biedt veel kansen op een baan. Maar hoe maken we kinderen hier op tijd bewust van?

Puur ICT is daarom sinds 1 mei 2021 trotse Friese partner van JINC Digitale Vaardigheden. Door de samenwerking gaan we kinderen uit wijken met sociaaleconomische achterstand op weg helpen naar een goede start op de arbeidsmarkt.

Wie is JINC?

In Nederland groeien honderdduizenden kinderen op in wijken met veel armoede en weinig rolmodellen. Zij hebben evenveel talent als leeftijdsgenootjes uit rijkere buurten, maar krijgen vaak minder kans dat te ontwikkelen. Via de projecten van JINC maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren.

Puur ICT draagt nu financieel bij om de JINC-projecten mogelijk te maken en stelt medewerkers beschikbaar als vrijwilliger, bijvoorbeeld als trainer of als coach. De ervaring is dat de expertise van professionals jongeren inspireert en bij blijft, en dat het contact met de professionals hen zelfvertrouwen en inzicht in de eigen kwaliteiten geeft.

Eerlijke kans

Daniël Roos, directeur van JINC: “Ieder kind verdient een eerlijke kans voor de toekomst. Wij proberen hen die te geven, maar we zouden dat niet kunnen doen zonder onze partners. Daarom zijn we ontzettend blij dat we Puur ICT mogen verwelkomen.”

Visie Puur ICT

“De wereld om ons heen is in een snel tempo aan het digitaliseren en de ICT sector biedt veel kansen op een baan. Naast dat we sprongen willen maken met onze klanten vinden we dat ieder kind de kans moet krijgen om sprongen te kunnen maken. Daarom gaan we kinderen uit wijken met sociaaleconomische achterstand kennis laten maken met de ICT sector.” Peter Kok, Managing Partner Puur ICT.