Microsoft MFA

Uit cijfers blijkt dat op dit moment slechts 37% van de Microsoft klanten gebruik maakt van Microsoft MFA om in te loggen op de portalen. Mede door dit lage percentage heeft Microsoft besloten om Microsoft MFA verplicht te stellen voor alle gebruikers van Microsoft 365, Azure, Exchange en andere portalen. Dit is noodzakelijk om de gebruikers te beschermen tegen de toenemende dreiging van cybercriminaliteit.

Wat is Microsoft MFA precies?

MFA is een functie die helpt om accounts en gegevens te beveiligen tegen onbeveiligde toegang. MFA staat voor Multi Factor Authenticatie en is een methode waarbij een gebruiker twee stappen succesvol moet doorlopen om toegang te krijgen tot de online diensten. Het is niet meer dan een extra beveiligingslaag binnen een aanmeldproces. Denk hierbij aan:

  • Een wachtwoord
  • Een vertrouwd apparaat zoals een beveiligingssleutel of een telefoon
  • Een biometrisch kenmerk zoals een gezichtsscan of vingerafdruk
  • Een eenmalige code die je via email, sms of de authenticator app ontvangt.

De combinatie van deze verificatiemethoden maakt het voor hackers aanzienlijk lastig om gegevens te bemachtigen. MFA is een eenvoudige maar zeer effectieve manier om de online veiligheid te vergroten.

Puur ICT - Microsoft MFA

Hoe pakt Microsoft dit proces aan?

De invoering van Microsoft MFA gebeurt in fases en er wordt gestart met Entra. Entra is het indentiteits- en toegangsbeheerplatform van Microsoft. Alle gebruikers die inloggen op Entra, denk hierbij aan beheerders, ontwikkelaars en eindgebruikers, moeten vanaf maart 2024 Microsoft MFA gebruiken. Deze invoering geldt ook voor de portalen die gebruik maken van Entra zoals Microsoft 365, Exchange, Azure en andere portalen.

Puur ICT helpt je!

Wacht niet te lang met het instellen van deze belangrijke beveiligingsstap. Bescherm vandaag nog je account(s) en gegevens tegen cyberaanvallen. Maak je nog geen gebruik van Microsoft MFA? Laat het ons weten, wij helpen je graag met de voorbereidingen op de verplichte invoering.

  • Wanneer: Per maart 2024

  • Geef hackers geen kans

  • Samen tegen Phising, Identiteitsdiefstal en andere cybercriminaliteit

Puur ICT - MFA