Gratis Team app stopt

Per 12 april 2023 stopt Microsoft met de gratis Team-app voor bedrijven. Maar wat gebeurt er dan met al je bestanden, berichten en andere data? Goed nieuws, deze worden gemigreerd mits je overstapt op een betaald account.

Voor de migratie biedt Microsoft twee smaken. Stap over naar Teams Essentials. Met deze variant krijg je 10 gigabyte aan cloudopslag. Let er bij deze variant wel op dat er een limiet geldt tot driehonderd deelnemers. De andere, iets duurdere smaak, is de Microsoft 365 Business Basic. Bij deze variant krijg je wel een terabyte aan cloudopslag.

Als je er voor kiest om te migreren naar de niet zakelijke versie van Teams die gratis is, worden de gegevens niet overgezet naar het nieuwe account. Tot 12 april kun je zélf je bestanden via je huidige account opslaan en raadplegen. Met deze variant heb je 5 gigabyte aan opslag tot je beschikking en kun je niet langer dan 60 minuten vergaderen met maximaal 100 deelnemers.

Voordeel van het afnemen van de Microsoft licenties is dat bedrijven dan toegang hebben tot andere online diensten zoals Exchange en SharePoint.