DAP

DAP staat voor Delegated Administration Privileges. Met gedelegeerde beheerbevoegdheden (DAP) kan een Microsoft Cloudpartner zoals Puur ICT de service of het abonnement van een klant namens hem of haar beheren. De klant moet de Microsoft Cloudpartner éénmalig toestemming verlenen voordat de partner gedelegeerde beheerbevoegdheden kan gebruiken.

GDAP

Binnenkort neemt Microsoft afscheid van DAP. Inmiddels is GDAP geïntroduceerd. GDAP staat voor Granular Delegated Admininstration Privileges. Met GDAP kunnen Microsoft Cloudpartners meer services bieden aan klanten die zich niet op hun gemak voelen bij de hoge niveaus van partnertoegang. Gedetailleerde gedelegeerde beheerdersmachtigingen (GDAP) geven partners toegang tot de workloads van hun klanten op een manier die gedetailleerder en tijdsgebonden is, wat kan helpen bij het oplossen van beveiligingsproblemen van klanten. Met name bij klanten die wettelijke vereisten hebben om alleen de minst bevoorrechte toegang te bieden aan Microsoft Cloudpartners. Met GDAP heeft een Microsoft Cloudpartner maximaal 730 dagen toegang tot de services en abonnementen van een klant. Op gezette tijden moet GDAP verlengd worden om toegang te houden tot de services en abonnementen van een klant.

Vragen omtrent de overgang naar GDAP?

Vanaf 1 januari 2023 past Puur ICT GDAP toe bij nieuwe klanten. Vanaf 9 januari 2023 starten wij ook met het omzetten van DAP naar GDAP bij onze bestaande klanten. Gebruikers met admin rollen in Microsoft 365 omgevingen kunnen bij deze omzetting door Puur ICT een melding ontvangen van Microsoft. Deze melding wordt dan via een e-mailbericht ontvangen. Heb je vragen over GDAP? Neem dan contact op met onze helpdesk.