Update FX koerswijziging

Microsoft heeft onlangs een bericht gedeeld met daarin een update over de FX koerswijziging.
Wat houdt dit in:
– Prijsaanpassing op NCE
– Alleen Modern Work, Dynamics, Power Platform

Update
– Jaarlijks op 1 september en 1 februari
– Percentage wordt 60 dagen vooraf aangekondigd
– Prijs wordt 30 dagen vooraf aangekondigd

Tip
– Zet 1 licentie van te voren aan
– Later plussen
– Alleen wanneer het FX% hoger wordt dan de 11% van nu

Aankondiging prijsverhoging Microsoft cloud

Kortgeleden heeft Microsoft verschillende stappen aangekondigd die zorgen voor meer prijsharmonisatie voor hun cloudproducten over de hele wereld. Dit zal ervoor zorgen dat alle klanten wereldwijd meer op elkaar afgestemde tarieven krijgen doorberekend in vergelijking met het USD-tarief.

Na 1 april 2023 worden de tarieven van Microsoft cloud aangepast bij EUR, GBP, SEK, NOK, DKK. Er wordt rekening gehouden met schommelingen in de lokale valuta en een stap gezet naar meer consistente wereldwijde prijzen.

  • Bij Euro (EUR), Deense Kroon (DKK) en Noorse Kroon (NOK) zal het tarief verhoogd worden met 11%.
  • Bij de Zweedse Kroon wordt het tarief verhoogd met 15%.
  • Bij het Britse pond wordt het tarief verhoogd met 9%

Wijziging wordt na 1 april doorgevoerd

Nieuwe of verlengde Microsoft 365 abonnementen worden vanaf 1 april 2023 aangepast aan de nieuwe herziene tarieven. Voor zakelijke klanten hebben deze wijzigingen geen invloed op bestaande bestellingen onder commerciële licentieovereenkomsten voor producten die onderhevig zijn aan prijsbescherming. Denk hierbij aan actieve Microsoft 365 jaarabonnementen die voor 1 april 2023 zijn aangeschaft. Het is wel van toepassing op Microsoft 365 maandabonnementen die op of na 1 april 2023 worden verlengd.

Sinds 1 maart 2022 zijn Microsoft 365 jaarabonnementen gemiddeld 20% goedkoper dan maandabonnementen. Na 1 april 2023 wordt een maandabonnement dus 31% duurder dan een jaarabonnement die voor 1 april 2023 wordt aangeschaft.

De tarieven van Microsoft Azure subscripties worden niet beïnvloed door deze tariefwijziging. Al gedurende langere periode wordt er maandelijks koersaanpassing toegepast!

De dollarkoers wordt sterker ten opzichte van de Euro. Microsoft zal eens per halfjaar een FX-koerswijziging doorvoeren. Indien de Euro sterker wordt ten opzichte van de dollarkoers, kan de indexatie op termijn ook negatief uitvallen.