Windows Virtual Desktop

Puur ICT heeft recent de Windows Virtual Desktop bij Frisia Bergum en Groenservice Noord geïmplementeerd. In deze klantcase nemen wij jou mee in het keuze proces van deze bedrijven. Wat was de huidige situatie? Waarom hebben deze bedrijven voor de WVD gekozen? Om het keuze proces te achterhalen, hebben wij Niels Douma, beoogd opvolger, geïnterviewd.

Wie zijn Frisia Bergum en Groenservice Noord?

Frisia Bergum en Groenservice Noord zijn allround duurzame hoveniers- en groenvoorzieningsbedrijven met een breed aanbod aan activiteiten op het gebied van aanleg en onderhoud van tuinen en terreinen. Tegen de achtergrond van een allround aanbod hebben ze diverse specialisaties ontwikkeld, zoals boomverzorging, daktuinen, ecologie en hydrocultuur. De kracht van Frisia Bergum en Groenservice Noord ligt in het leveren van een totaalpakket aan de  opdrachtgevers om deze zo optimaal van dienst te zijn.

De huidige situatie

Niels Douma zegt hierover het volgende: “Voorheen volstond het alleen kunnen werken op kantoor, echter door de corona pandemie is dit drastisch veranderd. Door de verouderde server was het lastig om op afstand op de server te kunnen werken. Daarom zijn wij opzoek gegaan naar een oplossing, waardoor we op afstand beter kunnen (samen)werken. Door collega-ondernemers zijn wij bij Puur ICT terecht gekomen. De positieve ervaringen die zij deelden heeft ons doen besluiten om in gesprek te gaan met Puur ICT.”

De Windows Virtual Desktop als oplossing?

Niels Douma zegt hierover het volgende: “Ik zocht contact met Puur ICT en heb een afspraak gemaakt om ons huidige situatie te omschrijven. Vanuit ons probleem adviseerde Puur ICT  ons om voor de Windows Virtual Desktop als oplossing te kiezen. We zijn verder met elkaar in gesprek geraakt en hebben besloten om voor de WVD te kiezen. Het grootste voordeel van de window 10 virtual desktop is dat onze medewerkers niet meer gebonden zijn aan één locatie om te werken. Door de WVD zijn wij een stuk flexibeler geworden en dit komt de uitstraling van onze bedrijven ook zeker ten goede.

In tegenstelling tot andere virtuele desktop omgevingen integreert de windows virtuele desktop standaard volledig met office 365. Gebruikers ervaren daardoor dezelfde look and feel met Windows 10 zoals ze gewend zijn op hun laptop of desktop computer. Dit wordt als zeer plezierig ervaren. Een ander voordeel is dat de veiligheid van opslag van data door de virtuele werkplek geborgd is, daarmee is het dagelijks een back-up maken verleden tijd. Wij zijn klaar voor de toekomst! ”

Waarom Puur ICT?

Aan Niels Douma is gevraagd waarom Frisia Bergum en Groenservice Noord uiteindelijk voor Puur ICT als ICT partij hebben gekozen. Niels zegt hierover het volgende: “Wat ons voornamelijk beviel was het snelle schakelen in communicatie en het uitvoeren van acties. Daarnaast is de prijs/kwaliteit verhouding van de services van Puur ICT  goed. Op de website wordt aangegeven dat ze in kleine stappen bedrijven verder willen helpen, maar hierdoor hebben wij als bedrijf grote stappen gemaakt.”

Wat betekent dit voor jou als lezer?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen was de Windows Virtual Desktop dé oplossing voor het probleem van Frisia Bergum en Groenservice Noord. Wij weten echter niet met welk vraagstuk jouw bedrijf zit en daarom zullen we de Windows Virtual Desktop nog niet als DÉ oplossing adviseren. Wil je weten welke oplossing wij aan jouw bedrijf zouden adviseren? Neem vrijblijvend contact met ons op!