SharePoint ondersteuning voor Solarclarity Group BV

Herken jij het? Je wilt een onderdeel binnen SharePoint maken, maar bij enkele onderdelen heb je hulp nodig. Dit was ook het geval bij Solarclarity. De People afdeling van Solarclarity wilde graag een personeelshandboek in SharePoint maken, maar had behoefte aan informatie over wat er allemaal mogelijk was binnen SharePoint en miste op sommige vlakken kennis om het personeelshandboek volledig naar wens te krijgen. Aan Puur ICT is gevraagd om, waar nodig, ondersteuning op afstand te bieden.

Huidige situatie Solarclarity

Solarclarity gebruikt SharePoint als een plek om informatie te delen die voor het hele bedrijf makkelijk vindbaar moeten zijn. Het personeelshandboek hoort daar ook bij. Er was al een variant van een personeelshandboek, maar dit was niet de ideale situatie. De zoekfunctie werkte met deze indeling niet ideaal, er was geen versiebeheer en de opmaak was niet aantrekkelijk. Charelle en Marijn hadden redelijk wat ervaring met SharePoint, maar konden toch nog wat hulp en vooral voorbeelden gebruiken bij specifieke onderwerpen (zoals het versiebeheer en de opmaak). Via Google zijn ze toen uitgekomen bij Puur ICT.

De aanpak

Marijn en Charelle hebben aan Puur ICT de huidige situatie geschetst. Hierbij is vooraf afgestemd hoeveel ondersteuning er nodig zou zijn. Samen kwamen we uit op maximaal 4 uur. Met Puur ICT is afgestemd dat Marijn en Charelle een teken zouden geven wanneer ze ondersteuning nodig zouden hebben. Op deze manier kon het personeelshandboek van Solarclarity op een effectieve en efficiënte manier worden ingericht.

Terugkoppeling op de samenwerking

Marijn de Ruijter, HR Officer bij Solarclarity BV, zegt het volgende: “We hebben het ervaren als een hele prettige samenwerking. Het fijne van Puur ICT is dat ze heel erg met ons meedachten en met goede suggesties kwamen. Solarclarity zit in Weesp (vlakbij Amsterdam), dus dat het allemaal online kon scheelde natuurlijk een hoop reistijd! Wij zagen dit zeker niet als een obstakel en zijn door het vele thuiswerken ook al gewend aan deze manier van communiceren. Deze manier van werken heeft ervoor gezorgd dat wij nu een personeelshandboek hebben die volledig voldoet aan ons wensen voor een goede prijs. Mochten andere organisaties met soortgelijke vraagstukken zitten rondom SharePoint, dan zou ik Puur ICT zeker aanraden!”