Geen ongewenste E-mails meer voor INDI

Hoeveel e-mails krijg jij per dag binnen? INDI maakt intensief gebruik van de e-mail en zag dat ze steeds vaker werden geconfronteerd met Phising mail, spam, links die niet te vertrouwen zijn, bestanden die je beter niet kunt openen of downloaden tot zelfs e-mail die door de gebruiker zelf zijn toegezonden of door zogenaamde admins van Office 365.

Hierdoor heeft Puur ICT de Advanced Threat Protection van Microsoft 365 als oplossing geadviseerd. In deze blog nemen we jou mee in de gedachtegang van Erwin Hendriks, Prijsspecialist bij INDI.

INDI

INDI is een webshop met technische onderdelen. Ze hebben meer dan 450.000 producten van A-merken in elke branche en elke categorie. Van aandrijftechniek tot werkplaats & onderhoud en van afbreekmes tot zinkspray. Deze onderdelen bezorgd INDI op ieder moment van de dag.

Bij INDI werken mensen uit het vak. Toegewijde mensen die graag hun productkennis met u delen. Er is altijd een oplossing en anders zoeken ze een alternatief. Wij maken het verkrijgen van technische onderdelen toegankelijk. Voor iedereen.

De huidige situatie van INDI

Erwin Hendriks zegt hierover het volgende: ”We maken binnen ons bedrijf intensief gebruik van e-mail, de inhoud is zeer divers. Steeds vaker werden we geconfronteerd met Phising mail, spam, links die niet te vertrouwen zijn, bestanden die je beter niet kunt openen of downloaden tot zelfs e-mail die door de gebruiker zelf zijn toegezonden of door zogenaamde admin van Office 365. Het lijkt alsof deze intern zijn verzonden waardoor er twijfels beginnen te ontstaan aan wat er echt is en wat niet. De hoeveelheid begint hinderlijk te worden. Als gebruikers zelfs gaan twijfelen aan de echtheid van een e-mail kan er ook zomaar een e-mail gemist worden waar wel degelijk iets mee moet gebeuren. En als het eenmaal per ongeluk mis gaat is er kans op ellende en hoop je dat het geen grote gevolgen gaat hebben.”

De eerste gedachte van INDI over Advanced Threat Protection (ATP)

Erwin Hendriks zegt hierover het volgende: “Mooie theorie maar in praktijk zal het net wel even anders werken dan je verwacht.

Aan de andere kant, als dat werkt geeft dat intern heel veel rust en vertrouwen om e-mails te gebruiken waarvoor ze bedoelt zijn. Daarnaast voorkomt het ellende dat gegevens zoekraken of erger nog, dat je er niet meer bij kunt omdat een of andere wazige foute architect de office omgeving vakkundige en grondig verbouwd heeft met alle gevolgen van dien.

Uiteindelijk heb ik toch besloten om het aan te schaffen. Door de onrust binnen de organisatie, vervelende e-mails met zeer onsmakelijke teksten, verzoeken voor betalingen foute links, verzoek om digitaal te ondertekenen, als admin van Office niets meer gedaan krijgen omdat het allemaal niet meer vertrouwd wordt.  Of het scenario dat er uit naam van het bedrijf ineens van alles verzonden wordt wat schadelijk gevolgen kan hebben.”

Hoe bevalt de ATP als oplossing?

Erwin Hendriks zegt hierover het volgende: “Ik zeg het niet snel maar dit hadden we veel eerder moeten inzetten, wat een verschil. Rust in de organisatie en het vertrouwen intern neemt weer toe voor wat betreft e-mails. Veel foute mails worden afgevangen en maken we ons niet meer druk om. Natuurlijk blijven we wel alert er kan altijd nog wel iets doorglippen maar dat komt nu nog maar zelden voor. Echt een merkbaar verschil.”

Werkwijze van Puur ICT

Erwin Hendriks heeft de werkwijze van Puur als volgt ervaren: “Je krijgt een heldere uitleg in de mogelijkheden die er zijn. Er wordt gekeken naar het bedrijf en de werkwijzen binnen het bedrijf. Puur ICT geeft een passend advies die aansluit op de behoefte. Niets wordt opgedrongen ze hebben een no nonsens beleid wat ons erg aanspreekt. Na overeenstemming wordt wat besproken is op een snelle en vakkundige wijze ingericht, naderhand worden alle stappen die zijn ingezet samen doorgelopen. Zij begrijpen ons als klant, dat is de kracht van Puur ICT!”

ATP voor jouw bedrijf interessant?

Jij zult je vast wel afvragen hoeveel je per maand moet betalen om Advanced Threat Protection in te schakelen. Als je al een Microsoft Business Premium abonnement hebt, dan zit ATP al standaard in jouw abonnement. Heb je een andere licentie, dan kun je ook de abonnementsvorm Office 365 Advanced Threat Protection (Plan 1) aanschaffen. Dit abonnement kost 1,70 per gebruiker per maand.

Vraag vrijblijvend een gesprek met ons aan!

Nu aanvragen