AMP Groep migreert naar Microsoft 365

Van offline werken naar volledig werken in de Cloud van Microsoft.

AMP Groep is een zakelijke dienstverlener die gespecialiseerd is in contract afhandeling en levering aan de deur. AMP groep levert onder andere producten waarbij een contract is afgesloten maar AMP Groep werkt ook voor banken en gemeente waarbij ze de ID documenten bij inwoners van de gemeente thuis bezorgen. Tot slot levert AMP ook medicatie vanuit apotheken bij patiënten thuis. Bij dit laatste onderdeel is het uiterst belangrijk dat de juiste medicatie bij de juiste persoon komt, op de juiste temperatuur condities.

Huidige situatie

AMP Groep wilde van een offline omgeving van de Active Directory naar een online omgeving binnen het Microsoft365 platform. Daarnaast maakte AMP ook gebruik van verschillende applicaties die ervoor zorgen dat je overal, met wie dan ook, altijd kan samenwerken. AMP liep tegen het feit aan dat ze door de vele opties niet wisten waar ze moesten beginnen om dit traject zelf te doen.

Waarom volledig over naar de Cloud van Microsoft?

AMP Groep had intern de keuze gemaakt om over te gaan van een offline werken naar het werken in de Cloud. Het creëren van de moderne werkplek. Dit is een groot project waarin begrijpelijk hoge kosten gemaakt gaan worden maar ook grote keuzes gemaakt moeten worden. Het is noodzakelijk om een dergelijk traject op een goede manier aan te vliegen en inzichtelijk te maken wat de verschillende opties zijn bij verschillende leveranciers.

De eerste indruk die Puur ICT gaf voelde meteen goed bij AMP Groep. Er werd een duidelijke uitleg gegeven over wat er stond te gebeuren, naar aanleiding van de wensen en eisen vanuit AMP Groep. Een van die wensen was dat AMP Groep zelf ook het een en ander wilde doen, met behulp van Puur ICT. Naar aanleiding van alle input is een duidelijk Plan van Aanpak gemaakt welke vervolgens is opgedeeld in verschillende sprints. Al met al voelde het goed en is het hele traject soepel verlopen.

Hoe bevalt de oplossing?

Het proces is nog gaande maar nu al is de hele organisatie erg enthousiast en kan niet wachten om helemaal over te zijn.

Wat het meest gewaardeerd wordt is de begeleiding (coaching) tijdens het traject en dat je samen kan werken naar een goeie oplossing, de richting die Puur ICT daarin kan geven. Het wegwijs maken waar begin je en waar eindig je.

Puur ICT denkt op een proactieve manier mee. Vooral over hoe vraagstukken opgelost kunnen worden binnen dezelfde omgeving. Zo maakt AMP Groep ondertussen gebruik van verschillende modules die Puur ICT heeft ontwikkeld. Denk hierbij aan de Smoelenboek module, de verjaardagenlijst en het Kwaliteitsmanagementsysteem. Met name de laatste module, het kwaliteitsmanagementsysteem, levert een gewaardeerde bijdrage aan het automatiseren van bedrijfsprocessen binnen AMP Groep. Operationele afdelingen werken met checklijsten die afgevinkt kunnen worden waarna de manager een melding ontvangt in de vorm van een mail. Hierdoor is een workflow volledig geautomatiseerd wat de foutgevoeligheid vanzelfsprekend ten goede komt.

Werkwijze Puur ICT

Puur ICT gaat graag met klanten op reis in de Cloud van Microsoft. Toen AMP groep met dit vraagstuk kwam, is Puur naar de tekentafel gegaan om een plan van aanpak te maken, naar aanleiding van de wensen en eisen vanuit de klant. Het wiel hoeft niet opnieuw ontdekt te worden en de bouwstenen zijn er al. Nu de oplossing enige tijd draait geeft AMP groep het volgende aan:

“De samenwerking voelt als fijn erg prettig, laagdrempeling en zonder gedoe. Echte Friese nuchterheid.”

Wil jij meer weten over het volledig werken in de Cloud?
Herken jij je in de vraag van AMP Groep en wil jij er ook graag volledig over naar werken in de Cloud van Microsoft? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.