Update Office 365 portal

Zoals jij wellicht wel merkt is Microsoft de layout en navigatie van de startpagina van Office 365 aan het updaten. Dit geldt voor zowel de online portal als de lokale Office app.

In onderstaande afbeelding is de oude layout nogmaals weergeven:

De nieuwe layout van het Microsoft Office 365 portal is hieronder weergeven:

Target Release groep

Gebruikers die lid zijn van de Target Release groep zien de nieuwste functionaliteiten altijd als eerste. De beheerders van de Office 365 omgeving van jouw bedrijf kunnen medewerkers toewijzen aan de Target Release groep.

Een Target Release Groep is wat anders dan een Keyuser groep welke vaak in adoptie trajecten wordt ingezet. Beide groepen zijn erg zinvol om Office 365 in de organisatie succesvol te implementeren. 

De Keyusers groep geeft vooral richting  in de vraagstukken rondom adoptie (De eerste fases). De Target Release groep zal de organisatie helpen om bij te blijven met de ontwikkelingen in Office 365. Deze groep loopt namelijk voorop en kunnen daarom de nieuwe ontwikkelingen goed uitleggen aan de andere collega’s.  

Microsoft is erg succesvol met Office 365 (vandaag de dag Microsoft 365) en zet hier dan ook volledig op in. Dit kun jij voornamelijk zien in de doorontwikkeling van de dienst. Consequenties hierbij zijn regelmatig: 

  • Nieuwe modules of oplossingen 
  • Wijzigingen of nieuwe opties in instellingen 
  • Updates in functionaliteit
  • Modules komen en verdwijnen 

Het inzetten van een Target Release groep kan daarom helpen bij een beheerste invoering van nieuwe functionaliteiten en modules in Office 365. Tevens kan het helpen bij het vroegtijdig detecteren van wijzigingen die de bedrijfsvoering kunnen verstoren. 

Deze Target Release groep staat standaard in elke Tenant uit. Vraag jij je wel eens af waarom sommige medewerkers van andere bedrijven bepaalde functionaliteit veel eerder zien? Dan komt dat waarschijnlijk door de Target Release instelling.

Welke collega’s van jouw bedrijf behoren tot de Target Release groep? Een vraag om eens bij stil te staan!