Visie op de werkplek

De gehele context waarin digitale werkers hun taken uitvoeren is in korte tijd veranderd. Medewerkers zijn gewend om altijd en overal ‘connected’ te zijn, onafhankelijk van het type device (desk/laptop, smartphone, tablet) hun Facebook, Instagram en Twitter te ‘checken’, berichten te beantwoorden, een post op LinkedIn te plaatsen et cetera.

Deze gebruikersmentaliteit is inmiddels ook verlegd naar de digitale werkplek. Werk en vrije tijd zijn meer en meer met elkaar verweven geraakt. Een werkplek is niet meer gebonden aan locatie, tijdstip en apparaat (device), de werkplek is nu omgevormd tot de ‘wijze waarop gewerkt kan worden’.

We leven dus in een meer en meer verbonden wereld. De moderne gebruiker neemt zijn werkplek met zich mee, waar hij of zij ook naartoe gaat en welk toestel hij of zij dan ook gebruikt. Medewerkers gebruiken meerdere apparaten en toestellen, soms zelfs tegelijkertijd, afhankelijk van hun functie, locatie en persoonlijke voorkeur. Het uitgangspunt van de moderne werkplek is dat medewerkers met moderne en kosteneffectieve middelen worden ondersteund in het verrichten van hun werkzaamheden. De werkplek en de achterliggende voorzieningen, zijn afgestemd op de diverse gebruikersgroepen en worden vastgelegd in persona’s.

Hoe wil jij beter samenwerken?

Moderne Werkplek Online

Een browser gebaseerde werkplek met als belangrijkste applicaties Office 365 en webapplicaties. Ideaal voor gebruikers die alleen online werken.

Moderne werkplek Virtueel

Een virtuele werkplek op basis van Microsoft Virtual Desktop. Gebruik is gebaseerd op Microsoft 365, webapplicaties en legacy applicaties. Voor organisaties die nog een server moeten gebruiken in verband met een applicatie die nog niet via web wordt aangeboden.

Moderne Werkplek Managed Device

Een werkplek zoals het bedoelt is. Gebaseerd op heftig apparaat gebruik, Microsoft 365, webapplicaties en lokale applicaties. Voor organisaties die willen profiteren van maximale flexibiliteit en gemak.

Meer weten over onze werkplekken?