Power App voor Ypma Heftruckservice B.V.

Ypma Heftruckservice B.V. maakt sinds kort gebruikt van de Keuring App om heftrucks te keuren. De Keuring App is een applicatie dat gebouwd is in Power Apps. In deze case is te lezen hoe de Keuring App tot stand is gekomen. Daarnaast deelt Henk Ypma zijn ervaringen met de applicatie. Tot slot kun je lezen wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen.

De Keuring App

Ypma Heftruckservice voert reparaties, onderhoud en keuringen voor heftrucks op locatie uit. De keuring van een heftruck ging altijd via dezelfde stappen:

  • De keuring wordt uitgevoerd en de aantekeningen worden op papier gemaakt.
  • De aantekeningen moet in de computer worden bijgewerkt.
  • Er wordt een rapport gemaakt van de keuring.
  • Het rapport moet worden gestuurd naar de klant.

Het uitvoeren van deze handelingen nam veel tijd in beslag. Daarnaast was er een mogelijkheid dat keuringsonderdelen over het hoofd werden gezien. Om effectiever en efficiënter te werken vroeg Henk Ypma aan Puur ICT wat voor mogelijkheden er waren. De wensen en behoeften werden geïnventariseerd en vervolgens kwam de oplossing; De Keuring App.

Met de Keuring App ziet het stappenplan voor Ypma Heftruckservice er als volgt uit:

  • In de Keuring App wordt de klant voor wie de keuring wordt uitgevoerd opgezocht.
  • De keuring wordt in de applicatie gedaan. Automatisch wordt er een rapport gegenereerd. Deze kan gecheckt worden en de klant ontvangt automatisch het rapport via de mail.
  • Er wordt automatisch een herinnering in de agenda geplaatst voor de keuring voor het volgende jaar.

Henk Ypma, eigenaar van Ypma Heftruckservice, zegt het volgende: Je hoort steeds vaker dat werkzaamheden effectiever en efficiënter kunnen worden uitgevoerd. Ik was er zelf wat huiverig over. Toen Puur ICT met de Keuring App kwam, dacht ik eerst dat dit veel zou kosten. Daarnaast had ik specifieke wensen die in mijn ogen niet konden worden gerealiseerd. Puur ICT gaf aan dat de specifieke eisen wel mogelijk waren en dat het in een Power App voor een goede prijs kon worden gerealiseerd. Ik was nog steeds niet helemaal overtuigd, maar zag wel de voordelen ervan in. Met Puur ICT heb ik afgesproken dat ze me steeds op de hoogte zouden houden over het proces. Uiteindelijk is de Keuring App geïmplementeerd en heb ik de eerste keuringen uitgevoerd. De keuringen gaan vlot, je kunt niks meer vergeten, dus voor mij een hele grote verbetering. Daarnaast wordt er automatisch weer een herinnering voor de keuring voor het volgende jaar gemaakt. Ik houd nu nog nauw contact met Puur ICT, zodat mijn vragen kunnen worden beantwoord.

Wat kunnen we voor jouw bedrijf betekenen?

Volgens ons slaat Henk Ypma de spijker op de kop. Veel bedrijven weten niet wat er allemaal mogelijk is. Daarnaast wordt er vaak gedacht aan grote bedragen als €10.000,- voor een applicatie, terwijl het voor €1500,- al gerealiseerd kan zijn. Wij willen bedrijven graag verder helpen. Voordat wij daadwerkelijk een Power App bij een bedrijf gaan implementeren, willen we daarom eerst inventariseren of het haalbaar is en écht toegevoegde waarde kan bieden.