ICT beheer; controle over devices

ICT staat geen seconde stil. Ook bij volledig werken in de Cloud van Microsoft 365 is er nog steeds enige beheer noodzakelijk. Denk hierbij aan de verschillende apparaten van de gebruikers. Zijn ze up to date? Zijn er geen virussen aanwezig? Met onze diensten kunnen we van afstand jouw apparaten beheren, waardoor jij controle hebt over jouw apparaten.

Managed Device

Met Managed Device beheren we alle apparaten die jouw bedrijf gebruikt. Denk hierbij aan laptops, pc’s, telefoons en tablets. Het beheer van devices kan behoorlijk tijds- en kennisintensief zijn. Wij zorgen pro-actief voor het detecteren van problemen en zorgen zoveel mogelijk op de achtergrond ervoor dat jouw apparaten up-to-date en beveiligd zijn. De afspraken worden geborgd in een service overeenkomst. De voordelen van een Managed Device zijn hieronder beschreven:

  • Managed antivirus, pro-actieve bescherming tegen virussen. Als er een virus wordt aangetroffen zorgen wij ervoor dat die verwijderd wordt.
  • Windows en applicaties updates worden in afstemming met de klant afgedwongen.
  • Hardware management; mocht bijvoorbeeld een harde schijf vol raken, dan wordt dit gesignaleerd.
  • Ondersteuning kan sneller en soepeler verlopen, omdat we makkelijker mee kunnen kijken (uiteraard na expliciete toegang per sessie!).

Microsoft Endpoint Management en Autopilot

Met behulp van Microsoft Endpoint Management kunnen we het beheer over jouw apparaten nog verder verzorgen

  • Afstand bewaken of jouw apparaten aan minimale beveiligingseisen voldoet (b.v. pincode/wachtwoord; versleutelen van data).
  • Het aanbieden of automatisch installeren van app/applicaties.
  • Het van afstand configureren van systeeminstellingen.
  • Het van afstand wissen van het apparaat of bedrijfsgegevens op het apparaat bij verlies of diefstal.

Met autopilot kunnen we er voor zorgen dat pc’s en laptops automatisch worden voorzien van de juiste configuratie. Hiermee kunnen we zelfs rechtstreeks vanaf onze leveranciers de systemen naar jouw medewerkers sturen en zodra ze hiermee aan de slag gaan worden ze direct automatisch geconfigureerd.

Managed Server

Heeft jouw bedrijf nog een server op locatie staan? Loop jij deze servers nog handmatig door voor een Windows of applicatie update? Met Puur Managed Server werken we samen aan een up-to-date omgeving. Volledige outsourcing kan natuurlijk ook. Zit je te denken om de server in de Cloud te plaatsen? Lees hier dan meer over de Puur Moderne werkplekken! 

Bekijk hier onze nieuwste blog items!