Microsoft 365 Security Workshop

Steeds vaker hebben bedrijven te maken met security issues binnen hun Microsoft 365 platform. Als deze issues eerder waren ontdekt, dan had veel schade voorkomen kunnen worden. De security issues lopen uiteen van bijvoorbeeld een gehackt gebruikersprofiel tot een compleet gehackte omgeving. Security is een onderwerp waar niet de meeste aandacht aan wordt geschonken, totdat het te laat is.

Daarom biedt Puur ICT op een laagdrempelige manier de mogelijkheid om security binnen het M365 platform structureel aan te pakken. Tijdens deze Workshop zullen we hier dieper op ingaan en verwelkomen we drie gastsprekers die verschillende onderwerpen behandelen. Denk hierbij aan Ethical hacking, de nieuwe NIS 2 wetgeving en praktijkervaringen van Provincie Drenthe en Stichting Economisch onderzoek.

Kortom: Een workshop waarbij je de zaal verlaat met nieuwe kennis, inspiratie, verrassende inzichten én een volle buik. Deze workshop wordt namelijk inclusief een hapje en drankje kosteloos aangeboden. Genoeg redenen om te gaan dus! Aanmelden vooraf is verplicht.

Hieronder zullen we meer toelichting geven over het programma, de onderwerpen en de gastsprekers.

Praktische informatie

De workshop wordt gehouden op donderdag 3 november in Heerenveen. De inloop is 16:15, we starten 16:30. Afhankelijk van jullie input sluiten we de workshop rond 19:30 af onder het genot van een drankje. Tussentijds wordt er eten aangeboden en deelname aan de workshop is kosteloos. Vooraf ontvang je een uitnodiging met een bevestiging van je inschrijving en de locatie. Inschrijven vooraf is verplicht en kan hier.

Gastsprekers

De gastsprekers tijdens deze workshop zijn:

  • Charlotte Jenniskens – Linders
    Kwaliteitscoördinator en Privacy Officer bij SEO Economisch Onderzoek
  • David van der Meer
    Coördinator Informatie & Automatisering bij Provincie Drenthe, Ex-CISO
  • Jochen den Ouden
    Ethical Hacking bij Den Ouden informatiebeveiliging
    Ex-CISO

Jochen den Ouden

Jochen den Ouden gelooft als cyber security specialist dat informatiebeveiliging alleen mogelijk is in een samenspel tussen mensen, techniek en organisatie. Deze drie schakels zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Hij is Certified Ethical Hacker en geeft zowel trainingen in privacy en hacken, als dat hij zelf ook op een ethische basis bedrijven hackt om hen bewust te maken van hun informatiebeveiligingsniveau. Hij is een no-nerd, een sociaal figuur die eenvoudig kan schakelen tussen mensen met en zonder kennis van informatietechnologie.

Charlotte Jenniskens-Linders

Charlotte Jenniskens-Linders werkt als kwaliteitscoördinator en privacy officer bij SEO Economisch Onderzoek. Charlotte houdt zich bezig met het ontwikkelen, beheren en implementeren van het managementsysteem conform ISO 9001 (kwaliteitsmanagement) en ISO 27001 (informatiebeveiliging). Het continu verbeteren van de informatiebeveiliging is daarbij een belangrijk speerpunt. Samen met collega’s bekijkt ze steeds welke technische en organisatorische maatregelen er genomen kunnen en moeten worden. Dit sluit goed aan bij haar rol als privacy officer waarbij ze collega’s ondersteunt bij AVG-vraagstukken en gevraagd en ongevraagd advies geeft.

David van der Meer

David van der Meer is op dit moment werkzaam bij Provincie Drenthe en coördinator van een team van 35 medewerkers gericht op de informatiehuishouding, operations en digitalisering. Daarnaast heeft David een verleden als CISO. Als bedrijfskundige heeft hij veel ervaring bij diverse overheden zoals provincies, ministeries, zbo’s, gemeenten en gezondheidszorg op het trein van de informatievoorziening en de informatie veiligheid in het bijzonder.

Schrijf je hier in voor de workshop

Nu aanmelden

NIS2 wetgeving

NIS staat voor Netwerk- en InformatieSystemen. Om Europa beter te beschermen tegen cyberaanvallen is deze wetgeving in het leven geroepen. Maar met ingang van 2023 moeten bedrijven die ‘essentiële diensten’ leveren voldoen aan deze nieuwe cyber security richtlijnen, de NIS2 wetgeving. NIS2 verhoogt de cybersecurity-eisen door heel Europa en merkt meer organisaties aan als essentieel bedrijf. Het gaat om zo’n 160.000 organisaties over heel Europa. Bedrijven moeten daardoor voldoen aan hogere eisen en krijgen meer hulp van de overheid, bijvoorbeeld wanneer ze getroffen worden.