Microsoft Teams krijgt Breakout Rooms!

Door de corona crisis is Teams voor veel bedrijven erg belangrijk geworden. Dit is Microsoft ook opgevallen, waardoor ze een aantal nieuwe functies hebben aangekondigd. Teams krijgt nieuwe scènes, aangepaste lay-outs, Breakout Rooms en tot slot kunnen automatische samenvattingen van een vergadering worden gemaakt! In deze blog vertellen we jou meer over de nieuwe functies. Is er één van de functies interessant voor jouw bedrijf? Laat het weten en we sturen jou een concreet stappenplan! Hierdoor kun jij deze nieuwe mogelijkheden gelijk toepassen. 🙂

Nieuwe scènes

De Together-modus, die uitsnijdingen van deelnemers aan vergaderingen in verschillende settings plaatst, heeft een update gekregen met de lancering van nieuwe scènes: auditoria, coffeeshops en vergaderruimten. Net als voorheen kiest de presentator de scène, maar Microsoft gebruikt nu ook machine learning om ervoor te zorgen dat deelnemers automatisch gecentreerd worden in hun virtuele stoelen, waardoor de hele scène er net iets natuurlijker uitziet. Deze nieuwe functie maakt het thuiswerken vooral leuker. Leuker dan al die individuele schermen toch?

Aangepaste lay-outs

Ook nieuw in Teams zijn aangepaste lay-outs, waarmee presentatoren kunnen aanpassen hoe hun presentaties worden weergegeven. Hiermee kan een presentator bijvoorbeeld haar eigen videobeeld over de presentatie heen leggen. Hierdoor is de presentatie helder, maar kan de deelnemer de presentator ook gelijk in beeld zien. Deze lay-outs zijn vooral handig voor docenten en bedrijven die een uitleg moeten geven aan een groep mensen.

Breakout Rooms binnen Teams

Herken je het? Je zit in een Teams vergadering, maar wilt even met twee medewerkers individueel sparren tijdens de vergadering. Daar is nu een oplossing voor; Breakout Rooms! Breakout Rooms, een functie die veel wordt gebruikt in Zoom komt tegenwoordig ook naar Teams. De verwachting is dat dit vanaf half november mogelijk is! Microsoft noemt het de meest gevraagde functie in Teams en, net als in vergelijkbare producten, kunnen organisatoren van vergaderingen deelnemers in kleinere groepen splitsen. De organisator van de vergadering kan dan van kamer naar kamer gaan. Het is niet vreemd dat deze functie vooral populair is bij docenten, hoewel bedrijven deze functie ook vaak gebruiken om bijvoorbeeld brainstormsessies te faciliteren.

Nadat je al je brainstormkracht in die Breakout Room ”brainstormruimten”  hebt uitgeput en je de vergadering hebt afgerond, kan je in Teams ook een automatische samenvatting van een vergadering sturen met een opname, transcriptie, gedeelde bestanden en meer. Deze samenvattingen verschijnen automatisch in jouw Outlook-agenda. Er wordt momenteel hard gewerkt  om deze opnames automatisch op SharePoint op te slaan.

Ik wil één van deze nieuwe functies toepassen in de praktijk

Zoals je hebt kunnen lezen wordt het werken in Teams met deze nieuwe functies leuker en vooral gemakkelijker. Wil je één van deze functies toepassen in de praktijk? Vul hieronder het formulier in en je ontvangt binnen 48 uur van ons een stappenplan! Heb je andere vragen over Teams? Vraag ze vrijblijvend!

Afbeelding credits voor Microsoft

Vul hier het formulier in en ontvang een stappenplan!